Dragon Ball heeft een nieuwe vrouwelijke Legendary Super Saiyan - Vance

Nu aan het lezen

Dragon Ball heeft een nieuwe vrouwelijke Legendary Super Saiyan

Dragon Ball heeft een nieuwe vrouwelijke Legendary Super Saiyan

Zeg eerlijk, ook jij deed je vroeger voor als Goku met de bekende aanval “kamehamehaaaa!”. De Japanse anime-serie Dragon Ball  is helemaal terug van nooit weggeweest. Terwijl jij de jaren ’90 uit stapte en het stoere tienerleven in ging, bleef de serie gewoon door rollen. En hoe! De wereld der buitenaardse Super Saiyans heeft een nieuwe aanvulling: Kale, de tweede vrouwelijke Super Saiyan in de Japanse hitserie.

Zo groen als Kale

Kale is niet de enige vrouw in de anime serie, zij wordt vergezeld door Caulifla – ik krijg bijna zin in groente. Caulifla was officieel de eerste vrouwelijke Super Saiyan, en Kale zet deze trend niet alleen voort, maar groeit direct uit tot een “Legendary Super Saiyan”. De nieuwe power-vrouw komt weg met een waanzinnige groene coupe en heeft duidelijk iets te veel in de sportschool gezeten. Wie zei dat vrouwen niet super grote spieren kunnen kweken?

Kale is als personage niet volledig vernieuwend, volgens de fans. De echte Dragon Ball fans zien namelijk sterke overeenkomsten met de introductie van de allereerste Legendary Super Saiyan: Broly.

Broly werd geïntroduceerd in een film uit 1993, “Broly: The Legendary Super Saiyan.” Net als Broly, begint Kale als een personage met lang zwart haar en donkere ogen. Als Broly in zijn super saiyan vorm verandert, wordt zijn haar geel-groen. Zo toont Kale veel gelijkenissen met het legendarische karakter van de anime serie.

Niet alle trouwe Dragonball Z kijkers zijn fan, vooral omdat zij wordt gezien als een remake van Broly. Ook lijken de kijkers niet onder de indruk van de karakteristieken van Kale, ze wordt onder andere een zwak personage genoemd.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.