Je kunt nu muziek toevoegen aan je Facebook-berichten

Nu aan het lezen

Je kunt nu muziek toevoegen aan je Facebook-berichten en binnenkort ook aan je profiel

Je kunt nu muziek toevoegen aan je Facebook-berichten en binnenkort ook aan je profiel

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar soms is dat zelfs niet genoeg. Want ook die beelden kunnen soms niet vertellen hoe jij je voelt of wie jij nu eigenlijk bent. Maar vanaf nu kun je je op Facebook met meer dan tekst, foto’s en video’s uitdrukken. Je kunt namelijk ook muziek toe gaan voegen aan je Stories en berichten, aldus het sociale medium in een blogbericht.

Deel je een foto of video in je Stories of op je nieuwsfeed, dan kun je daar nu ook een muziekje bij zetten. Dit doe je door een foto of video met de Facebook Camera te maken, of een foto van je telefoon te pakken. Klik vervolgens op het sticker-icoon en selecteer de sticker voor muziek.

Nu kun je zoeken naar het nummer dat je in je hoofd had. Heb je hem gevonden, dan kun je zelf kiezen welk deel daarvan je wilt delen. De sticker voeg je vervolgens toe aan je bericht, waar de artiest en de naam van het nummer op komen te staan. Je kunt de sticker verplaatsen en andere stickers en effecten toevoegen, als je dat wilt.

Muziek op profiel

De bedoeling is dat je dit binnenkort ook op je profiel kunt doen. Er komt namelijk een nieuw muziekgedeelte op je profiel, waar je nummers aan toe kunt voegen. Ook kun je een nummer bovenaan je profiel vastzetten, om hem te delen met vrienden of anderen meer over jou te weten te laten komen.

De nummers die je aan je profiel toevoegt, geven ook de artiest en de naam van het nummer weer. Speelt iemand het nummer af, dan horen ze een stukje van het nummer en zien ze een video met foto’s van de artiest en de album art. Anderen kunnen vervolgens het nummer toevoegen aan hun eigen profiel, of de Facebook-pagina van de artiest bezoeken.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.