Hoeveel zit jij op Facebook en Instagram? De apps laten dat je nu zien

Nu aan het lezen

Hoeveel zit jij op Facebook en Instagram? De apps laten dat je nu zien

Hoeveel zit jij op Facebook en Instagram? De apps laten dat je nu zien

Heb jij enig idee hoeveel tijd je doorbrengt op Facebook en Instagram? De twee apps kunnen je nu het antwoord geven. Facebook heeft namelijk speciale pagina’s gemaakt waar je inzicht krijgt in het gebruik van de apps. En je kunt er zelfs een tijdslimiet instellen voor het gebruik. Dat meldt Facebook in een blogbericht.

Facebook krijgt al heel lang kritiek dat het zoveel mogelijk lijkt te doen om je verslaafd te maken aan zijn apps. En geef toe: waarschijnlijk gebruik je ze meer dan je eigenlijk zou willen of moeten. Het is dan ook opvallend dat het sociale medium nu stappen neemt om je van die verslaving af te helpen. Maar de kritiek zal waarschijnlijk wel iets verstommen.

Inzicht en tijdslimiet

Wat gaat het medium nu eigenlijk doen? Je kunt een nieuwe pagina vinden onder het kopje Instellingen. Op Facebook staat deze vervolgens bij ‘Jouw tijd op Facebook’, op Instagram bij ‘Jouw activiteit’. Op de pagina zie je een grafiek met daarin een overzicht van hoeveel je de app op die dag gebruikt hebt.

Op de pagina kun je veder een dagelijks limiet instellen voor de tijd die je aan de app wilt besteden. Stel je een kwartier in en zit je er langer op? Dan krijg je een herinnering dat je limiet bereikt is.

Daarnaast helpt Facebook je om even wat meer rust te krijgen. Je kunt namelijk een periode tussen de 15 minuten en de 8 uur instellen waarin je geen notificaties van de twee apps ontvangt. Lekker als je er even geen zin in hebt dus.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.