Kinderen beantwoorden: "Kan een vrouw ook kerstman zijn?" - Vance

Nu aan het lezen

Kinderen beantwoorden: “Kan een vrouw ook kerstman zijn?”

Kinderen beantwoorden: “Kan een vrouw ook kerstman zijn?”

Wat als de kerstman een vrouw was? Kan deze kerstvrouw net zo goed alle taken uitvoeren als haar mannelijke versie? Kan een vrouw miljoenen cadeautjes rondbrengen, bij de juiste kinderen en mooi op tijd? Mediabedrijf Anomaly vroeg Britse kinderen of een vrouw ook kerstman kon zijn. Het antwoord was duidelijk: nee.

De redenen voor de negatieve verwachting van een kerstvrouw zijn divers. Van “ze zou verdwalen in de lucht” tot “als ze een baby heeft, moet ze tegelijk de cadeautjes rondbrengen en de baby de borst geven”. De kinderen denken er in ieder geval wel goed over na, maar het antwoord is in deze moderne tijd toch nog lichtelijk schokkend. De kinderen zijn het wel ergens over eens: de kerstvrouw zou wel erg goed zijn in koken.

Een beetje pijnlijk is het dus wel, aangezien feminisme één van ’s werelds grootste issues is op dit moment. Maar op deze vooroordelen onder onze jonge medemens is nou juist waar Anomaly de nadruk op wil leggen. Ouders mogen vaak best wat meer aandacht vestigen op gelijkheid tussen mannen en vrouwen tijdens gezinsgesprekken.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.