Paddington en Supergirl in Marks & Spencer kerstreclame 2017

Nu aan het lezen

Paddington en Supergirl schitteren in Marks & Spencer kerstreclame 2017

Paddington en Supergirl schitteren in Marks & Spencer kerstreclame 2017

Dat alle Marks & Spencer filialen in Nederland sinds vorige maand gesloten zijn heb ik nog steeds niet helemaal verwerkt. Ik ben gék op alles wat Brits is en Marks & Sparks vormt daarop geen uitzondering. Maar gelukkig hebben we de webshop nog. Want online bestellen bij M&S is (voorlopig) nog wel gewoon mogelijk in Nederland.

Kerstreclame M&S

En dat ik daar binnenkort zeker even rond ga neuzen voor mijn aanstaande kerstinkopen staat vast, helemaal na het zien van deze heerlijke nieuwe kerstreclame van het Britse warenhuis. Kerstcommercials zijn in Engeland zeg maar echt een ding. En dat snap ik wel, want de productiewaarde van deze sfeervolle filmpjes ligt vaak enorm hoog, het zijn bijna een soort mini-bioscoopfilms die dat gezellige kerstgevoel benadrukken.

Marks & Spencer pakt in ieder geval ook kerst 2017 weer uit met een grappige mini-film met beertje Paddington in de hoofdrol. De Britse knuffelbeer schittert dit najaar in een nieuwe bioscoopfilm en deze reclame vormt daar gelijk een leuke alternatieve trailer voor.

Supergirl

In het spotje zien we hoe Paddington op het dak van zijn huis ‘de kerstman’ tegen het lijf loopt, die hij vervolgens een handje helpt bij het bezorgen van alle pakjes. En M&S maakt handig van de gelegenheid gebruik om te laten zien dat er – ook in zoetsappige kerstreclames – ruimte is voor een moderne twist met knipoog naar het grote succes van films als Wonder Woman. In het spotje zien we namelijk een meisje dat dolblij is met haar nieuwe vrouwelijke superheldenpak. You go Marks. 

Paddington

Dat heel Engeland op dit moment in de ban is van de nieuwe Paddington film blijkt wel als je op Twitter even gaat zoeken op #lovethebear, de hashtag waarmee de M&S reclame ook afsluit. Engelsen kopen massaal marmelade en bij Marks & Spencer is zelfs een complete collectie met Beer Paddington goodies te koop. Voor ons helaas niet meer in de winkel te bewonderen, maar wel online te bestellen dus. Paddington 2 draait bij ons vanaf 6 december in de bioscoop.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.