Waarom Harvard University investeert in workshops over anale seks

Nu aan het lezen

Waarom Harvard University investeert in workshops over anale seks

Waarom Harvard University investeert in workshops over anale seks

’s Werelds bekendste voorvechter van vrouwelijk naakt en wijlen Hugh Hefner mag dan uit Amerika komen, maar echt open over naakt en seks zijn Amerikanen niet.

Dat weerhoudt een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld er niet van studenten te leren wat veilige en leuke seks inhoudt.

Anale seks

Harvard University organiseerde een college over anale seks. Onder de noemer anal sex 101 leerden studenten wat ze moeten weten over ‘het stoppen van dingen in je anus’.

De workshop had als slogan What What In The Butt en vond plaats na een workshop over soa’s in de LGBTQ community, schrijft College Fix. Via een event op Facebook konden geïnteresseerden zich aanmelden.

Gelobbyd

De workshop was onderdeel van de Sex Week van de Ivy League universiteit en trok zo’n 50 studenten. Te lezen in de Facebook aankondiging is dat het event op veler verzoek terug is. In 2014 organiseerde Harvard de eerste workshop over anale sex.

Organisatoren van de jaarlijkse seksweek en leden van de huidige studenten voorlichtingsgroep van Harvard hebben gelobbyd om het evenement terug te krijgen, schrijft het aanwezige studentenblad.

Trump

Tijdens de eerste workshop in 2014 stond Democraat Barack Obama aan het roer. Op dezelfde dag dat de Harvard seksworkshop opnieuw plaatsvond afgelopen dinsdag, toonde de Amerikaanse politiek een hoopvolle ontwikkeling.

De Democratische partijen boekten een overwinning tijdens de gouverneursverkiezingen. Er werd onder andere een transgenderpoliticus verkozen. Ook andere minderheden werden ruim verkozen. Volgens velen is de overwinning een verzilvering van de impopulariteit van de huidige conservatieve president Trump.

Gelijkheid in bed

De workshop past bij een meer seksueel positieve beweging, zegt Natasha die de workshop geeft. Volgens haar is het doel mensen aan te moedigen achter hun verlangens aan te gaan en geen schaamte te voelen.

Volgens Natasha is de anus een fantastische gelijkmaker op seksueel vlak. “Niet alle mannen hebben penissen en niet alle vrouwen hebben vagina’s. Maar alle mensen hebben een anus”, voegde ze daaraan toe.

Taboe

Andere voordelen van de workshop zijn volgens de organisatoren de aandacht voor het genot, het ontmantelen van een taboe en de verhoging van de waarheid en intimiteit.

“Er zijn twee type mensen op deze wereld: mensen die anale porno kijken en leugenaars”, aldus Natasha tegen de aanwezige studenten.

Volgens de voorlichter houden de politiek en religie redenen jonge mensen tegen te genieten van anale seks. Ga maar na, zegt ze eindigend met een uitbrander: “Je mocht tot tien minuten geleden niet eens anale seks hebben in Texas.”

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.