Last van Blue Monday? Met deze vijf tips sla je je er doorheen!

Nu aan het lezen

Last van Blue Monday? Met deze vijf tips sla je je er doorheen!

Last van Blue Monday? Met deze vijf tips sla je je er doorheen!

De feestdagen zijn nu toch echt voorbij, de kans is groot dat je goede voornemens mislukt zijn en de dagen zijn nog altijd donker. De kans bestaat dat deze en nog veel meer factoren ervoor zorgen dat je je vandaag niet echt gelukkig voelt. Het is vandaag namelijk Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Maar geen zorgen, met deze tips sla je je er in no time doorheen!

De term Blue Monday komt van de Britse psycholoog Cliff Arnall, die in 2005 een naam wilde geven aan wat volgens hem de meest deprimerende dag van het jaar is. En die term sloeg aan: vrijwel iedereen heeft inmiddels wel eens van Blue Monday gehoord.

Maar is deze dag echt zo deprimerend, of valt het allemaal wel mee? Dat hangt allemaal af van je eigen humeur en blik op deze dag. Je kunt deze maandag namelijk gewoon omtoveren in een dag als iedere andere, of misschien zelfs wel een leukere! Met deze tips is dat een fluitje van een cent.

1. Ga je vakantie vast boeken

Eén van de redenen dat je op Blue Monday minder vrolijk zou zijn dan op andere dagen van het jaar, is omdat de vakanties nog zo ver weg lijken. Het is buiten grijs, koud en donker, en die fijne zomervakantie lijkt nog een eeuwigheid te duren.

Maar je kunt je natuurlijk wel vast gaan verheugen op die fijne zomerse dagen. En hoe doe je dat nu beter dan door je vakantie vast te boeken? Bedenk waar je heen wil, wat je gaat doen en bereid je vast voor op al die fijne dagen in de zomer! Het vooruitzicht aan een leuke, relaxte periode kan meer dan genoeg zijn om je de grijze maandag door te slepen!

2. Gun jezelf een verwenmomentje

Of Blue Monday nu een echt fenomeen is of niet, feit is wel dat veel mensen een winterdip ervaren. Daardoor kun je je soms minder gelukkig voelen dan normaal. Juist op dat soort momenten is het goed om extra lief te zijn voor jezelf, en Blue Monday leent zich daar uitstekend voor.

Vandaag is dus de ideale dag om jezelf eens te verwennen. Neem een lange wandeling, ga naar de kapper voor een nieuwe look of verwen je zelf met die ene nieuwe trui die je al zolang wil hebben. Wil je de deur niet uit? Ga dan eens lekker in bad of verwen jezelf vanavond met je favoriete serie en een grote mok warme chocolademelk! Wat je ook doet: zorg dat je ergens echt van kunt genieten.

3. Pas je omgeving aan

Je omgeving heeft ontzettend veel invloed op hoe je je voelt. Vandaag kan dus de ideale dag zijn om eens goed naar je werkomgeving te kijken en wat aanpassingen te doen. Ruim de rotzooi op je bureau eens op, zet wat gezellig planten neer en maak ruimte voor foto’s van vrienden en familie. Simpel gezegd: maak van je werkplek een plek waar je graag bent en waar dingen staan waar je blij van wordt. De kans is groot dat je humeur dan ook een boost krijgt!

4. Kom in beweging!

Een gemakkelijke manier om je humeur een boost te geven, is door in beweging te komen. Niet alleen is beweging gezond, maar je kunt je er ook echt snel beter door voelen. Bovendien kom je zo even uit de sleur.

Ben je vandaag gewoon aan het werk? Maak dan eens een wandeling tijdens de lunch. Geniet van de buitenlucht en je omgeving, en laat de zorgen van je werk heel even achter je. Heb je meer tijd? Ga dan eens naar de sportschool of gewoon even hardlopen. De kans is groot dat je je daarna al een stuk beter voelt!

5. Bedenk: na Blue Monday kan het alleen maar beter worden

Het grote voordeel van Blue Monday is dat er maar één per jaar is. Na vandaag moet je dus een heel jaar wachten tot deze deprimerende dag weer terugkeert. Met andere woorden: na vandaag kan het alleen maar beter worden! Hou dat in gedachten en je komt vandaag een stuk gemakkelijker door!

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.