Lego komt met bebaarde huisvader - Vance

Nu aan het lezen

Lego komt met bebaarde huisvader

Lego komt met bebaarde huisvader

In speelgoedland lijkt een ware evolutie gaande. Na de makeover van Barbie en Ken is nu Lego aan de beurt. Binnenkort komt het Deense speelgoedbedrijf namelijk met een ‘stay at home dad’. Bij de thuiswerkvader-set hoort een baby in kinderwagen, een melkflesje én een kantoormama in mantelpak.

De nieuwe lijn Kego-poppetjes zijn onderdeel van de Lego City-lijn, die deze zomer gelanceerd zal worden. Het speelgoedbedrijf benadrukt dat niemand hen specifiek gevraagd heeft om de nieuwe figuren in de aanstaande collectie op te nemen. Wel reageert de firma hiermee op de groeiende kritiek dat het speelgoedbedrijf te weinig diversiteit in haar assortiment zou laten zien. Directeur van Lego, Soren Torp Laursen, laat aan Fortune weten: “Met deze stap benadrukken wij onze rol in de veranderende samenleving en het uitdragen daarvan.”

Enkele weken geleden kwam Lego ook al met een primeur. Het eerste Lego-poppetje in een rolstoel, die ook deel uitmaakt van de Lego City-lijn, was een feit.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.