Superhelden komen samen op Netflix in trailer Marvel's The Defenders

Nu aan het lezen

Netflix toont hoe Marvel-superhelden samenkomen in The Defenders

Netflix toont hoe Marvel-superhelden samenkomen in The Defenders

Netflix heeft een paar jaar geleden een prima contract gesloten met Disney, om een aantal series te produceren rond wat minder bekende superhelden. Dat begon met Daredevil, dat veel lof kreeg voor de rauwe manier waarop het verhaal in beeld werd gebracht. Daarna volgde Jessica Jones, een serie die dankzij de vrouwelijke hoofdrol en sterke cast ook goed werd ontvangen. Luke Cage werd daarentegen door veel mensen wat langdradig ervaren en op de nieuwste serie Iron Fist zijn de reacties over het algemeen negatief.

De grote vraag is: kunnen Netflix en Marvel het tij keren? Misschien wel. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist vormen namelijk samen The Defenders. Hun soloseries waren slechts het voorspel en deze zomer komen The Defenders eindelijk samen in hun eerste gezamenlijke serie. Op 18 augustus komt die uit. De eerste trailer is er nu al.

In de trailer zie je hoe de superhelden die elkaar nog niet kennen (Jessica Jones en Luke Cage kennen elkaar al wel) voor het eerst met elkaar in aanraking komen, maar we zien vooral veel actie. Doordat de helden nu een team gaan vormen, geeft de trailer iets meer een superheldengevoel dan de losse series. Of dat uiteindelijk ook zo tot uiting komt in de volledige serie is natuurlijk afwachten, maar Netflix en Marvel hebben waarschijnlijk veel moeite gedaan om The Defenders tot een succes te maken.

Overigens betekent de start van The Defenders niet dat de Marvel-helden geen eigen solo-series meer krijgen. Seizoen 2 van Jessica Jones staat sowieso op de planning, maar ook de andere series krijgen een vervolg. Ook komt er een spin-off van Daredevil: The Punisher.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.