NASA maakt fantastische serie posters voor boven je bed! - Vance

Nu aan het lezen

NASA maakt fantastische serie posters voor boven je bed!

NASA maakt fantastische serie posters voor boven je bed!

De NASA heeft een fantastische serie posters vrijgegeven met als thema, hoe kan het ook anders: het universum. De serie posters heet Visions of the Future en is ontworpen door het ontwerpersduo Invisible Creature.

Het hoofd van NASA’s Jet Propulsion Lab (JPL) laat op hun website weten dat ‘onze verbeelding het raam naar de toekomst is’. De serie geeft daarom 12 verschillende reisbestemmingen weer die naar het universum leiden. Zo wordt bijvoorbeeld Enceladus weergegeven, een van de manen van Saturnus waarvan wordt gedacht dat het een veelbelovende kandidaat is voor het vinden van leven. Maar ook Mars, waarvoor er momenteel ook al daadwerkelijk reizen bedacht worden.

De serie is eigenlijk een kalender en ontworpen voor intern gebruik als bijvoorbeeld relatiegeschenk. Gelukkig is NASA de moeilijkste niet en kun je de afbeeldingen van de poster hier downloaden in hoge resolutie.

ceres

Ceres is een van de dichtstbijzijnde dwergplaneten (kleiner dan een normale planeet) van de zon en heeft een diameter van ongeveer 950 kilometer. Het oppervlakte bestaat waarschijnlijk uit een mengsel van waterijs en gesteente, wat betekend dat er in principe leven op Ceres zou kunnen bestaan.

venus

Venus is vanaf de zon gezien de tweede planeet van ons zonnestelsel en is vernoemd naar de Romeinse godin van de liefde! Venus is ongeveer evengroot als de Aarde en heeft de dichtste atmosfeer van alle lichamen in het zonnestelsel. Hierdoor is er een extreem sterk broeikaseffect dat het bestaan van water op de planeet onmogelijk maakt.

mars

Mars is een van de planeten waarvan de NASA denkt dat de kans om op te kunnen leven het grootst is. De poster visualiseert dan ook de dag waarop een deel van de mensheid is verhuist naar Mars.

europa

Europa is een van de vier grote manen van Jupiter en de op een na grootste maan van het zonnestelsel. Europa heeft een atmosfeer van zuurstof en het oppervlakte bestaat uit ijs. Het vermoeden bestaat dan ook dat er een vloeibare oceaan onder het ijs schuil gaat, waarin eventueel buitenaards leven zou kunnen voorkomen.

jupiter

Jupiter is vanaf de zon gezien de vijfde en tevens grootste planeet van ons zonnestelsel en is vernoemd naar de Romeinse oppergod Jupiter. Jupiter bestaat voornamelijk uit gassen waardoor hij ook wel gasreus genoemd en behoort hij tot de Joviaanse planeten. Deze groep planeten beschikt over een van de meest spectaculaire licht-atmosferen van het zonnestelsel!

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.