Vrouwelijke NASA Lego poppetjes best verkochte speelgoed op Amazon

Nu aan het lezen

Vrouwelijke NASA Lego poppetjes zijn best verkochte speelgoed op Amazon

Vrouwelijke NASA Lego poppetjes zijn best verkochte speelgoed op Amazon

Vrouwen hebben een essentiële rol gespeeld in de geschiedenis van het Amerikaanse ruimteprogramma NASA. Tot op de dag van vandaag zijn hun bijdragen echter onbekend of ondergewaardeerd.

Met dat statement riep Maia Weinstock, hoofdredacteur van MIT nieuws, speelgoedfabrikant Lego in 2016 jaar op een nieuwe speelgoedlijn te wijden aan de briljante vrouwelijke koppen die een bijdrage hebben geleverd aan de verkenning van ons heelal.

Pioniers

Met resultaat: binnen 15 dagen werd het idee van Weinstock gesteund door 10.000 mensen. Lego legde de vrouwelijke pioniers vast in een productlijn. Het gaat om astronoom Nancy Grace Roman, computerwetenschapper Margaret Hamilton en de astronauten Sally Ride en Mae Jemison.

Nu blijkt dat de nieuwe speelgoedset die sinds één dag te koop staat, het best verkochte speelgoed is op Amazon. De set ter waarde van 24,99 is binnen 24 uur volledig uitverkocht.

Onder #WomenofNASA zijn de plastic ruimtevrouwen ook extreem populair op sociale media, meldt CNN.

Weinstock

Initiatiefneemster van de Lego lijn Weinstock laat via Twitter weten verheugd te zijn met de komst van het speelgoed en bedankt het Lego platform LEGOideas waar klanten en geïnteresseerden ideeën kunnen achterlaten voor nieuwe producten.

“Twee jaar geleden ging ik van start met dit idee. Vandaag ontving ik een heel speciaal pakketje. Dankjewel, LEGOideas.”

Kritiek

Speelgoedproducent Lego werd in het verleden bekritiseerd omdat er te weinig vrouwelijke figuren in de collecties zouden zitten.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.