Deze vier vrouwen van NASA krijgen hun eigen Lego poppetjes - Vance

Nu aan het lezen

Deze vier vrouwen van NASA krijgen hun eigen Lego poppetjes

Deze vier vrouwen van NASA krijgen hun eigen Lego poppetjes

De vrouwen van NASA krijgen eindelijk de erkenning die zij verdienen. Dit kregen zij al in de film Hidden Figures, maar nu komt hun ware kinderdroom uit: de vrouwen worden omgetoverd in heuse Lego poppetjes.

Pioniers in de ruimtevaart

Vier vrouwen worden getransformeerd in het epische speelgoed. Nancy Grace Roman, bekend als een van de eerste vrouwen bij NASA, krijgt haar eigen set met een mini-versie van de Hubble Telecoop en een afbeelding van nevels en gaswolken. Roman staat ook wel bekend als “Mother of Hubble” dankzij haar betekenisvolle rol bij het plannen van de ruimtetelescoop.

Margaret Hamilton krijgt ook haar eigen Lego set. Zij wordt geprezen om haar rol als directeur van de afdeling die de software voor het Apollo-programma ontwikkelde. Dankzij dit programma landde de eerste man op de maan, namelijk Neil Armstrong.

Sally Ride, de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte, en Mae Jemison, de eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw die rondreisde in de ruimte, worden ook vereeuwigd als Lego figuurtjes. Zij vormen samen een set met een ruimteschip.

Lego Ideas

De nieuwe Lego set met NASA vrouwen is te danken aan ene Maia Weinstock. Zij kwam op het idee en stelde het voor op het Lego Ideas platform, een systeem waarbij het publiek wordt betrokken bij de ondersteuning en beoordeling van projecten. Weinstock’s idee werd binnen 15 dagen door 10,000 mensen gesteund. Lego nam vervolgens de taak op zich om het idee te verwezenlijken. Eerder werden op het Lego Ideas platform onder andere de Doctor Who en The Big Bang Theory sets bedacht. De NASA vrouwen set is vanaf 1 november te koop in Amerika, en zal ook ongetwijfeld online te vinden zijn.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.