Star Wars nu te zien op Netflix

Nu aan het lezen

Bingewatchen: Netflix voegt alle zeven Star Wars-films toe aan collectie

Bingewatchen: Netflix voegt alle zeven Star Wars-films toe aan collectie

Toen Star Wars VII: The Force Awakens in de bioscoop kwam, wilde ik eigenlijk vooraf nog even de zes eerder film terugkijken. Het verhaal was me namelijk een beetje ontschoten. Een snelle zoekopdracht op Netflix leverde me helaas niks op en ik ben door Netflix een beetje lui geworden als het gaat om het (illegaal) downloaden van films. Uiteraard kon ik ze netjes digitaal kopen of huren, maar dat wordt met zes films al snel een duur grapje. Star Wars hoort gewoon op Netflix in mijn ogen. En dat vinden ze blijkbaar bij de streamingdienst gelukkig ook.

Met een cryptische tweet, die refereerde aan de discussie over de volgorde waarin je de films zou moeten kijken, maakte Netflix vanochtend bekend dat ze de eerste twee Star Wars-trilogieën toegevoegd hebben aan hun collectie. Morgen wordt ook The Force Awakens toegevoegd. Voor hoe lang is onbekend, maar je hebt sowieso voorlopig wel even de tijd om de zes films te bekijken. Mocht je nog zomervakantie hebben, dan heb je in ieder geval een goede dagbesteding voor als het weer regent!

Star Wars op Netflix

Mocht je nou nog geen één Star Wars-film hebben gezien, maar door de hype rond The Force Awakens interesse hebben gekregen in de films, dan is dit het perfecte moment om ze te gaan bekijken. De volgorde moet je lekker zelf bepalen, maar ik zou gewoon beginne bij Episode IV: A New Hope. Dat is de eerste film die ooit uitkwam. Vervolgens kun je die trilogie afkijken. De tweede trilogie speelt zich chronologisch af voor de eerste, vandaar de lagere nummering. Daarvan hoef je volgens de kenners alleen Episode II en Episode III te bekijken, omdat je daarmee de historie van Darth Vader meekrijgt. Episode I staat redelijk op zichzelf en wordt vaak als een relatief slechte film gezien.

Tot slot kun je vanaf morgen ook nog Episode VI bekijken. In december kunnen we vervolgens in de bioscoop gaan kijken naar Rogue One. Deze film staat los van de drie Star Wars-trilogiën en wordt in de markt gezet als ‘A Star Wars Story’. Fans zijn in ieder geval alweer lyrisch over deze film, zeker sinds de officiële trailer vorige week online kwam. Vooral vanwege het laatste shot met daarin… Darth Vader!

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.