Star Wars Episode VIII: Regisseur onthult zijn plannen met Luke en Rey - Vance

Nu aan het lezen

Star Wars Episode VIII: Regisseur onthult zijn plannen met Luke en Rey

Star Wars Episode VIII: Regisseur onthult zijn plannen met Luke en Rey

Nu Rogue One: A Star Wars Story in de bioscopen te zien is, kunnen we vooruit kijken naar de nieuwe episode in de epische saga. De releasedatum is gepland voor 15 december dit jaar en er is momenteel nog niet veel gekend over Episode VIII, behalve dat de betreurde Princess Leia een grote rol zou spelen. Nu onthult regisseur Rian Johnson enkele interessante details over de verhaallijn.

Een eerste detail is dat het begin van Episode VIII meteen volgt op het einde van Episode VII. Hoewel dit wel te verwachten was, blijft het een opmerkelijk feit, want het is de eerste keer in de geschiedenis van Star Wars dat we geen sprong maken in de tijd. De regisseur vertelt daarover in USA Today dat hij als kijker niet plots twee jaar wilt overslaan. Hij wil laten zien wat er gebeurt meteen nadat Luke zijn vaders lightsaber krijgt van Rey.

Een naam van de nieuwe film krijgen we nog niet, maar Johnson onthult wel dat Episode VIII veel dieper zal ingaan op de personages. Zo komen we in de nieuwe film bijvoorbeeld te weten waarom Luke verdween nadat het Keizerrijk was verslagen en de Galaxy hem misschien het meeste nodig had.

Master Luke en Padawan Rey?

Ik ben vooral erg benieuwd wat Luke zal doen wanneer hij weer een lightsaber in zijn handen heeft. Is The Force nog steeds zo sterk aanwezig in hem, of hebben de jaren van onderduiken hem geen deugd gedaan? Zal hij zelf de strijd aan gaan met Supreme Leader Snoke en Kylo Ren, of zal hij alles leren wat hij weet over The Force leren aan Rey? Hier geeft Johnson niet meteen antwoord op.

Star Wars-episode viii-Rey

De regisseur verklapt wel dat Rey meer en meer begint te beseffen dat ze krachten heeft, waarvan ze niet eens wist dat ze bestonden. Een groot deel van de film zal daarom gaan over Rey en haar connectie met The Force.

Ik voorspel een gelijkaardige plot als in Episode IV, waar een jonge Luke Skywalker wordt opgeleid door Obi Wan en Yoda om zo uiteindelijk de Death Star te vernietigen. Alleen is Luke in dit geval de Master en Rey de Padawan en zal het kwaad nog helemaal niet verslagen worden, want Episode IX is momenteel ook al in productie.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.