Rogue One: A Star Wars Story is alles wat je ervan verwacht [Review] - Vance

Nu aan het lezen

Rogue One: A Star Wars Story is alles wat je ervan verwacht [Review]

Rogue One: A Star Wars Story is alles wat je ervan verwacht [Review]

Vandaag ging Rogue One: A Star Wars Story in première in Nederland. Als grote Star Wars fan kon ik natuurlijk niet wachten op deze spin-off en was ik dan ook natuuuuurlijk bij de eerste om hem te zien, op uitnodiging van Dolby Cinema in de nieuwe zaal met Dolby Atmos en Dolby Vision van Vue Hilversum. Hier lees je wat ik ervan vond zonder spoilers weg te geven.

Een grote vraag bij dit nieuwe verhaal over a galaxy far far away was in hoeverre de verhaallijn overeenkomt met de verhaallijnen van de huidige saga. Daarnaast weten we eigenlijk ook al hoe het verhaal zal aflopen, omdat het een anthologie is op Episode VI, dus vroegen fans zich ook af of het wel spannend zal zijn. Die fans kan ik alvast geruststellen, want aan spanning was er echt geen gebrek en ik was zelf geschokt door het verrassende einde.

Personages

We maken kennis met een heleboel nieuwe personages zoals Jyn Erso, Bodhi Rook en K-2SO. Deze personages zijn allemaal zowel uniek als vertrouwd in deze film. Ze zijn uniek omdat ze allemaal een andere mentaliteit of ideaalbeeld van de wereld hebben dan de personages die je kent uit Star Wars. Maar het voelt ook aan alsof je hen al langer kent door de typische kledij en uitdrukkingen. Mijn lievelingspersonage in Rogue One is zonder twijfel de blinde wannabe-Jedi Chirrut Îmwe. Hij is zowel grappig als wijs en behendig.

star-wars-rogue-one-cast

Opeenvolging van actie en humor

Terwijl de oude episodes van de epische saga soms wat traag gingen en het af en toe lang duurde voordat er actie in kwam, is dit helemaal het tegenovergestelde in Rogue One. Er zitten bijna geen saaie of langdradige stukken in en elke actiescène wordt opgevolgd door wat humor of vette beelden uit een – voor ons nog onbekend – sterrenstelsel.

Oude bekenden

Tot grote vreugde van de fans was in de trailer al te zien dat Darth Vader terugkeert in deze nieuwe verhaallijn. Deze vreugde zal alleen nog maar groter worden tijdens de film, want Darth Vader is namelijk niet de enige oude bekende die een comeback maakt. Rarara wie…

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.