6 Redenen waarom je naar Rogue One moet gaan kijken - Vance

Nu aan het lezen

6 Redenen waarom je naar Rogue One moet gaan kijken

6 Redenen waarom je naar Rogue One moet gaan kijken

Woensdag is het zo ver. Dan worden er vele vragen beantwoord en worden fans beloond met een volledig nieuw Star Wars-verhaal. Want dan is Rogue One: A Star Wars Story voor het eerst te zien in de bioscoop. Ben jij één van de mensen die sceptisch is tegenover spin-offs? Dan zal ik je met deze zes redenen overtuigen waarom je Rogue One zeker wil gaan kijken.

1. Het ontstaan van de Death Star

De Death Star was in Star Wars IV: A New Hope een hoofdrolspeler naast Luke Skywalker en Darth Vader. In tegenstelling tot deze twee personages, krijgen we nooit het verhaal uit het verleden van de Death Star te zien. In Rogue One wordt nu een heel verhaal gewijd aan deze dodelijke planeet en hoe die er is kunnen komen. Misschien komen we eindelijk ook te weten waarom het krachtigste wapen ooit, zo slecht ontworpen was dat het met slecht één bom kon worden uitgeschakeld.

2. Een ongekend element van The Force?

Zoals we in de laatste trailer kunnen zien, krijgt Jyn Erso een raadselachtige kristal als ketting. Daarbij krijgt ze ook de woorden “Trust the Force” mee. Dit is voor mij één van de meest mysterieuze zaken in de trailer. Wil dit zeggen dat je de Force kan overdragen in de vorm van zo’n kristal of is de ketting een soort sleutel naar iets?

3. Darth Vader

Veel fans betreuren dat Rogue One een volledig nieuw verhaal wordt met allemaal nieuwe personages. Dat klopt echter niet helemaal, want één personage zullen we wel terug zien in het nieuwe Star Wars-verhaal. Darth Vader is zowat het bekendste personage van de hele reeks en komt ook in deze film voor.

Star Wars-Rogue One-Darth Vader

4. Imperial Troopers en ruimtewezens

Samen met het nieuwe verhaal, maken we in Rogue One ook kennis met nieuwe wezens uit a Galaxy far far away. De sympathieke Jar Jar Binks krijgt bijvoorbeeld een vervanger: Pao Main, die je op foto hieronder ziet. Daarnaast krijgen de Stormtroopers ook versterking van de angstaanjagende Death Troopers en Shoretroopers.

Star-Wars-aliens-Pao-Main

Star-Wars-Rogue-One-shoretroopers

5. Felicity Jones

Net als in Star Wars VII: The Force Awakens wordt de hoofdrol vertolkt door een powervrouw. Felicity Jones speelt Jyn Erso, de dochter van de ontwerper van de Death Star en één van de leiders van de rebellen.

rogue-one-star-wars-giphy

6. K-2SO

Star Wars Episode I tot en met VI had R2-D2 en C-3PO, Episode VII had BB-8 en Rogue One heeft K-2SO. Het is een beveiligingsrobot van het keizerrijk die is overgestapt naar de rebellen. Hierdoor kan hij makkelijk infiltreren binnen de rangen van de vijand. Ik ben benieuwd wat zijn rol zal zijn in Rogue One.

Star-Wars-Rogue-One-K-2SO

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.