Nieuwe Star Wars Rogue One trailer komt bizar dicht bij de werkelijkheid

Nu aan het lezen

De tweede Star Wars Rogue One trailer is er en komt bizar dicht bij de werkelijkheid

De tweede Star Wars Rogue One trailer is er en komt bizar dicht bij de werkelijkheid

Eerder deze week schreef Arnout al over de meest recente Star Wars Rogue One trailer die werd vrijgegeven. Of, nou ja, trailer… Een kort montagestukje met wat scenes die niet bijzonder spannend oogden. Hoe anders is de huidige trailer waarin we zien hoe hoofdrolspeelster Jyn Erso (Felicity Jones) de leiding heeft over een beweging tegen de overheersing van de Empire en we meer te weten te komen over de rol van Darth Vader in de film.

Voor de duidelijkheid: de film staat los van de nieuwe Star Wars-trilogie die plaatsvindt, jaren nadat Darth Vader overleed. Rogue One vindt chronologisch plaats in de periode na Episode III (waarin Darth Vader geboren wordt) en vlak voor Episode IV (waarin Luke Skywalker zorgt voor de wederopstanding van de Jedi).

De nieuwe trailer van Rogue One: A  Star Wars Story laat ons een groep rebellen zien die erop uit zijn het nieuwe regime te verslaan. Met de huidige protesten in de VS tegen de verkiezing van president Donald Trump, heeft dat een bijzondere gelijkenis met de werkelijkheid.

Death Star

Hoewel er al een maand lang trailers vrijkomen met details over de plots en twists van deze nieuwe Star Wars spin-off, is in deze nieuwe trailer het plot een stuk duidelijker. Zo sputtert Jyn de woorden ‘Death Star’ en zijn er veel scenes waarin het ruimtestation beweegt in aanloop naar een wapentest.

darth vader

Er wordt in deze tweede trailer ook meer uitgeweken naar de jeugd van Jyn en de rol van haar vader en waarom zijn dochter als klein meisje een raadselachtig kristal krijgt als ketting.

Magische ketting

Het sieraad lijkt als een rode draad door de film te lopen waarmee duidelijk wordt dat het niet zomaar een ketting is, maar een diamant met daarin hetzelfde mineraal dat gebruikt wordt in lightsabers.

Het tofste aan deze trailer, is de inspirerende rol van Jyn. Ze moedigt een (nog onbekend) team aan de strijd aan te gaan en niet op te geven. Wij zijn geïnspireerd, nu nog wachten op 14 december.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.