Darth Vader-masker aangeboden: Vraagprijs 1,4 miljoen dollar

Nu aan het lezen

Darth Vader-masker aangeboden: Vraagprijs 1,4 miljoen dollar

Darth Vader-masker aangeboden: Vraagprijs 1,4 miljoen dollar

Liefde voor een film kan diep gaan. En bij een jubileum zoals bij Star Wars het geval is – 40 jaar the force goodness – mogelijk nog een stukkie dieper.

Voor minder dan de kosten van een enkeltje naar Tatooine, de woestijnplaneet uit Star Wars – zal één hele gelukkige Star Wars fan binnenkort eigenaar kunnen zijn van een volledig gouden Darth Vader-masker. De replica is perfect om het gevecht aan te gaan met light sabors – maar minder om normaal te kunnen ademenen.

Voor een luttele 1,4 miljoen dollar ben je eigenaar van het unieke exemplaar. Bijkomend voordeel is dat het masker erg realistisch oogt: het is gebouwd naar menselijke grootte. Helaas voor de gelukkige is het masker zo zwaar dat je aan een verkleedpartijtje minstens een paar blauwe plekken overhoudt. De gouden rakker weegt zo’n 15 kilo en bestaat uit 24 karaats goud.

Messi

De Japanse juwelier Ginza Tanaka onthulde het imposante Darth Vader masker en kondigde aan dat het immense ding op 4 mei in de verkoop zou gaan in Tokio. Tanaka is daarmee koploper om het jubileum van Star Wars te vieren. Daarbij bestaat het bedrijf dat het masker smeedde dit jaar 125 jaar. De juwelier maakte eerder een replica van de voet van voetballer Lionel Messi.

De BBC omarmde het nieuwtje en maakte een fantastisch filmpje volledig in Star Wars-stijl. Journalistiek van de bovenste (film)plank.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.