Wonder Woman is niet langer VN-ambassadeur - Vance

Nu aan het lezen

Wonder Woman is niet langer VN-ambassadeur

Wonder Woman is niet langer VN-ambassadeur

Het was maar voor korte duur: Wonder Woman als ereambassadeur van de Verenigde Naties. De superheld was bedoeld als boegbeeld in een campagne voor de gelijkheid van vrouwen en meisjes in 2017, maar deze rol wordt eind deze week beëindigd.

Critici vinden Wonder Woman als boegbeeld een verkeerde keuze: bijna 45.000 mensen hebben online een petitie getekend met de vraag of de VN secretaris-generaal Ban Ki-moon zijn keuze zou willen heroverwegen.

“De originele bedenkers van Wonder Woman hebben haar afgebeeld als een sterke, onafhankelijke ‘strijder’ met een feministische randje. Maar tegenwoordig is het personage een blanke vrouw met grote borsten in een strakke, glimmende bodysuit”, beschrijft de petitie.

Angry Birds

De VN geeft verder geen details over het feit dat de Wonder Woman-campagne ten einde komt, maar woordvoerder Jeffrey Brez zegt “dat campagnes met fictieve karakter vaak niet langer standhouden dan een paar maanden”. Het gebruik van de woedende vogels van Angry Birds in een campagne voor klimaatverandering in maart duurde zelf maar één dag, zegt Brez.

De speciale editie van het Wonder Women-stripboek over de onafhankelijkheid van vrouwen en meisjes, die in oktober uitkomt, staat nog steeds gepland. De verfilming van Wonder Woman met Gal Godet in de hoofdrol is vanaf juni 2017 te zien in Nederland.

De afbeelding boven het artikel komt van DC Comics.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.