Princess Leia zou nog een grote rol spelen in Star Wars Episode IX

Nu aan het lezen

Princess Leia zou nog een grote rol spelen in Star Wars Episode IX

Princess Leia zou nog een grote rol spelen in Star Wars Episode IX

Alsof het overlijden van actrice Carrie Fisher op 27 december niet al droevig genoeg was, blijkt nu ook dat de iconische Princess Leia uit de Star Wars Trilogie een volgende rol zou spelen in Star Wars Episode IX.

Volgens The Hollywood Reporter had Princess Leia twee belangrijke scenes op de rol staan voor Episodes VIII en IX. Van die eerste Episode was al bekend dat Leia erin voorkwam, maar nu blijkt dat IX het voor een veel groter deel zonder de steractrice moet doen.

De negende film zou met twee grote scenes zwaarder leunen op de actrice, blijkt uit een rapport waarin staat hoeveel Disney zou krijgen als resultaat van een verzekeringsbeleid als Fisher het einde van de Star Wars Episodes niet zou halen.

De scenes waar nu naar een alternatief voor moet worden gezocht, gaan over alles waar je op hoopte – en meer. Een reünie met haar broer Luke en een confrontatie met haar zoon, Kylo Ren. Het is niet bekend of en zo ja, welke scenes voor Episode VIII zijn gefilmd voor het overlijden van de actrice of waren gepland voor de negende saga-film.

Gezien de onverwachte dood is het nog gissen naar de opties. Generaal Leia zou als noodoplossing uit het script kunnen worden geschreven of er wordt een ‘nieuwe’ Leia gemaakt. Dat laatste is niet aannemelijk omdat kopie-acteurs niet écht goed vallen bij het publiek

Plottwist

Regisseur Trevorrow heeft naar verluid volgende week een afspraak met Kathleen Kennedy (Lucasfilm) om te bespreken wat de volgende stappen zijn met betrekking tot Princess Leia en het Star Wars-script. Gezien de planning is het enige goed nieuws dat het team nog wat tijd heeft om tot een oplossing te komen. Daarbij, zo zou een inside bron hebben gezegd, ‘wordt er nog volop gerouwd’.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.