Rapper Juice Wrld op 21-jarige leeftijd overleden

Nu aan het lezen

Rapper Juice Wrld op 21-jarige leeftijd overleden

Rapper Juice Wrld op 21-jarige leeftijd overleden

Helaas gebeurt het nog veel te vaak: getalenteerde mensen die veel te jong overlijden. Dit weekend werd dat opnieuw duidelijk, toen rapper Juice Wrld op 21-jarige leeftijd overleed. De rapper werd bekend met het nummer Lucid Dreams, dat hij in 2017 helemaal zelf uitbracht.

Juice Wrld stond dus nog helemaal niet zo lang in de schijnwerpers, maar wist toch al een naam voor zichzelf te maken, schrijft Variety. Na Lucid Dreams kreeg hij al snel een platencontract en begin 2018 verscheen zijn eerste album, met de naam ‘Goodbye & Good Riddance’. Dat album deed het goed: nog voor het einde van 2018 kreeg het album al een platinum-stempel.

Het album bevatte meerdere hits die op nummer 2 kwamen in de muzieklijsten. Denk bijvoorbeeld aan ‘All Girls Are The Same’ en ‘ Wrld on Drugs’. Ook maakte hij de soundtrack voor de film Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Maar wat zou de wereld zonder ironie zijn? Juice Wrld schreef één nummer dat nu wel heel veel aandacht krijgt, juist omdat het voorspellend lijkt te zijn. Dat is het nummer ‘Legends’, dat de rapper maakte voor XXXTentacion en Lil People, die in 2018 op de jonge leeftijden van 20 en 21 stierven. In het nummer zegt Juice Wrld: “What’s the 27 ‘Club’? We ain’t making it past 21.” (Wat is de ’27 Club’? We worden niet ouder dan 21). De 27 Club verwijst naar een groep artiesten die op 27-jarige leeftijd overleden. Dat zijn onder meer Kurt Cobain en Amy Winehouse.

Nummer 1-hit

Dit jaar kreeg Juice Wrld voor het eerst een nummer 1-hit met zijn album Death Race for Love. Daarnaast ging hij dit jaar op tour door Europa met Nicki Minaj. De rapper had dus echt een glansrijke carrière, die hij in een korte tijd heeft opgebouwd.

Maar het mocht dus niet zo zijn. Juice Wrld zat in gisteren een vliegtuig vanuit Californië, waar hij nog redelijk vrolijk leek, zo blijkt uit een video. Nadat het vliegtuig geland was, werd de rapper onwel. In het ziekenhuis overleed hij. Wat de doodsoorzaak is, is nog onbekend. Vandaag vindt een autopsie plaats en wordt mogelijk meer bekend, schrijft het AD.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.