Cover Davina Michelle en Snelle is ode aan 17 miljoen mensen

Nu aan het lezen

Cover Davina Michelle en Snelle is ode aan 17 miljoen mensen

Cover Davina Michelle en Snelle is ode aan 17 miljoen mensen

De kans is groot dat je het nummer ‘ 15 miljoen mensen’ wel eens hebt gehoord. Dat nummer wordt gezien als een ode aan Nederland, al begon het ooit als reclamespot voor de Postbank. Maar de saamhorigheid die het nummer uitstraalt, past ook goed bij de huidige situatie. Dat vonden Davina Michelle en Snelle blijkbaar ook: zij hebben een cover gemaakt van het nummer, dat ze opdragen aan alle hulpverleners, vakkenvullers en de andere 17 miljoen mensen in Nederland.

Davina Michelle en Snelle brachten het nummer ter gehoren tijdens de eerste van vier miniconcerten van Davina voor een leeg Ahoy. Het idee is om met gastartiesten – zoals Snelle dus – op te treden en het online uit te zenden. Op die manier hoopt Davina meer mensen te verbinden, hen extra energie te geven en hen een hart onder de riem te steken. Tijdens die eerste show was ook de band Di-Rect te gast, schrijft het AD.

Vier concerten, vier nummers

De bedoeling is dat er bij ieder concert een andere gast is, en dat ieder concert wordt afgesloten met een andere variant van 17 miljoen mensen. Deze eerste versie is dus met Snelle, die het nummer ook schreef, aldus Davina tegenover het AD. “Ik ben ongelofelijk trots op Snelle voor het schrijven van deze briljante tekst en op mijn team voor het helpen realiseren van 17 Miljoen Mensen.”

Er moeten dus nog drie andere versies van 17 miljoen mensen komen. Bij de andere concerten zijn onder meer Rolf Sanchez, Maan, Emma Heesters, Wulf, Alain Clark en Glen Faria te gast.

De concerten kun je zien via het YouTube-kanaal van medeorganisator Radio 538.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.