Luister samen naar muziek op afstand dankzij nieuwe feature van Spotify

Nu aan het lezen

Luister samen naar muziek op afstand dankzij nieuwe feature van Spotify

Luister samen naar muziek op afstand dankzij nieuwe feature van Spotify

Feestjes worden in deze tijd gigantisch gemist. Alle festivals voor de rest van het jaar zijn gecanceld en clubs mogen hun deuren nog niet openen. Toch hebben we allemaal behoefte aan een avond feesten met vrienden. Spotify bedacht daar een geniale oplossing voor. Met deze nieuwe feature kun je een digitaal feestje organiseren.

Het is namelijk mogelijk om met vijf mensen tegelijk naar dezelfde muziek te luisteren. Of als je die feestjes helemaal niet mist, is het ook mogelijk om tegelijk naar dezelfde podcast te luisteren op je eigen apparaat.

Samen luisteren

Dankzij deze nieuwe feature is het mogelijk om met twee tot vijf vrienden tegelijk naar dezelfde muziek of podcast te luisteren. Iedereen kan de nummers pauzeren of skippen, en nieuwe nummers in de wachtrij zetten. Op dit moment wordt deze nieuwe toepassing nog getest. Deze is voorlopig alleen beschikbaar voor de gebruikers met een premium account.

Je kunt deze groepssessie starten door in de afspeellijst op de ‘connect’-knop te klikken. Vervolgens stuur je een persoonlijke link naar je vrienden om samen te luisteren.

Op afstand

Spotify rolde eerder al een soortgelijke functie uit. Daarbij was het mogelijk om de muziek op één gekoppeld apparaat te bedienen door verschillende gebruikers. Hierbij moesten de gebruikers wel in de buurt van het apparaat zijn, wat het vooral handig maakt op feestjes. Zo kan iedereen die hieraan gekoppeld is dus de muziek bedienen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.