Spotify verwijdert R. Kelly uit afspeellijsten na beschuldiging aanranding

Nu aan het lezen

Spotify verwijdert R. Kelly uit afspeellijsten wegens beschuldiging van aanranding

Spotify verwijdert R. Kelly uit afspeellijsten wegens beschuldiging van aanranding

Spotify heeft alle nummers van R. Kelly uit zijn eigen afspeellijsten gehaald. Reden is dat de artiest beschuldigd wordt van aanranding. Dat meldt The Guardian. Je kunt zijn nummers nog wel beluisteren op de streamingdienst en ze toevoegen aan je eigen afspeellijst.

De nummers van de R&B-zanger komen echter niet terug in de lijsten van Spotify zelf, zoals New Music Friday, #ThrowbackThursday of This is How We Do.

Nieuw beleid

Het verwijderen van de nummers uit de afspeellijsten is onderdeel van een nieuw beleid dat het bedrijf uitrolt. De streamingdienst wil niet langer “hatelijk gedrag” promoten.

“We censureren content niet vanwege het gedrag van een artiest, maar we wille dat onze redactionele keuzes onze waarden reflecteren”, aldus het bedrijf. “Als een artiest iets doet dat erg pijnlijk of hatelijk is, kan het de manier we op we werken of de steun voor die artiest aantasten.”

Hierbij wordt gekeken naar “haat of geweld” gebaseerd op “ras, religie, genderidentiteit, geslacht, etniciteit, nationaliteit, seksuele oriëntatie, de status als veteraan of een beperking”. Op dit moment hebben nog geen andere artiesten last gehad van het nieuwe beleid. Wel kun je nu hatelijke content rapporteren.

R. Kelly

R. Kelly wordt beschuldigd van seksueel misbruik, pedofilie, het maken van kinderporno en meest recent het runnen van een seks cult waarbij een aantal vrouwen tegen hun wil werden gehouden. Kelly zelf heeft altijd alles ontkend. In 2008 werd hij bovendien niet schuldig bevonden van de aanklacht over kindermisbruik.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.