Dit zijn de meest gestreamde Spotify nummers van 2019 - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de meest gestreamde Spotify nummers van 2019

Dit zijn de meest gestreamde Spotify nummers van 2019

We gaan alweer richting het einde van het jaar en dat is het perfecte moment om terug te blikken. Zo ook via Spotify. Want welke nummers zijn in Nederland helemaal grijs gedraaid – of gestreamd – via de streamingdienst? Hoewel er vroeger vooral naar de verkoop van albums gekeken werd, heeft dat tegenwoordig niet heel veel zin meer. Hoeveel keer een nummer gestreamd is, blijkt tegenwoordig een stuk belangrijk te zijn.

Spotify in Nederland

Laten we eerst kijken naar wat er precies in Nederland gestreamd werd. Want ook in ons land is Spotify inmiddels niet meer te missen. Het blijkt dat we in 2019 vooral naar pop én Nederlandstalige nummers luisterden.

Op nummer één staan Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey. Hun nummer Hij is van mij werd het afgelopen jaar het meest gestreamd. Het nummer werd maar liefst 51,1 miljoen keer geluisterd via Spotify. Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle staan gezamenlijk op nummer twee met hun nummer Hoe het danst.

Dit is de top 10 van meest gestreamde nummers op Spotify in Nederland:

  1. Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha featuring Bizzey – Hij is van Mij
  2. Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle – Hoe het Danst
  3. Shawn Mendes & Camila Cabello – Señorita
  4. Duncan Laurence – Arcada
  5. Davina Michelle – Duurt te Lang
  6. Lewis Capaldi – Someone You Loved
  7. Ed Sheeran & Justin Bieber – I Don’t Care
  8. Mabel – Don’t Call Me Up
  9. Suzan & Freek – Als het Avond is
  10. Snelle – Reünie

Wereldwijde hits

Als we kijken naar het complete plaatje, krijgen we een heel ander lijstje te zien. Hierin zien we Bad Guy van Billie Elish, Post Malone en Swae Lee met Sunflower, 7 Rings van Ariana Grande. Maar ook Old Town Road Remix van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus. De regelrechte nummer één blijkt toch echt Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello te zijn. Dit nummer heeft zelfs meer dan een miljard streams.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.