Hier luisterden we in de afgelopen 10 jaar het meeste naar op Spotify

Nu aan het lezen

Hier luisterden we in de afgelopen 10 jaar het meeste naar op Spotify

Hier luisterden we in de afgelopen 10 jaar het meeste naar op Spotify

Het is bij Spotify bijna tijd voor een feestje, want de muziekstreamingdienst bestaat dit jaar maar liefst 10 jaar. En om dat te vieren heeft de dienst een aantal fijne lijstjes voor ons samengesteld, waarin te zien is waar we in het afgelopen decennium het meeste naar luisterden.

Helemaal bovenaan de lijst van de meest gestreamde artiest ooit op de dienst is Drake, gevolgd door Ed Sheeran en Eminem. Daarnaast staan The Weeknd en Rihanne in de top vijf. Maar hoewel Drake de meest gestreamde artiest is, heeft nummer twee Ed Sheeran het meest gestreamde nummer ooit: Shape of You.

Andere nummers die we het meeste streamde waren onder meer One Dance van Drake en Closer van The Chainsmokers en Halsey.

Meest geluisterde nummers per jaar

Leuk is dat Spotify niet alleen kijkt naar de meest gestreamde nummers ooit, maar ook welke nummers in ieder jaar sinds het bestaan van de dienst het meest geluisterd werden. In 2008 was dat bijvoorbeeld Human van The Killers, vorig jaar was dat – niet geheel verrassend – Shape of You van Ed Sheeran. Maar ook tophits als Happy van Pharrell Williams en I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas komen in die lijst terug.

In de 10 jaar dat de dienst inmiddels bestaat is het overigens ook gigantisch gegroeid, blijkt uit cijfers van Spotify. Inmiddels staan er ruim 40 miljoen nummers op en 3 miljard afspeellijsten. En we streamen er wat af: in totaal streamden we met zijn allen bij elkaar 16.858.080 jaar!

Maar natuurlijk zijn er niet alleen lijstjes om te lezen. Spotify zou Spotify niet zijn als we niet ook een speciale afspeellijst kregen. En die is er: Decade of Discovery. Daarin staan de meest gestreamde nummers van het afgelopen decennium.

Spotify-10-jaar

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.