Rihanna weigert transgenders te gebruiken als 'marketing tool' - Vance

Nu aan het lezen

Rihanna weigert transgenders te gebruiken als ‘marketing tool’

Rihanna weigert transgenders te gebruiken als ‘marketing tool’

Rihanna’s weinig verhullende carnavalskostuums halen meestal de headlines, niet haar uitgesproken politieke mening. De artieste laat nu van zich horen in aanloop naar de presentatie van haar nieuwe Fenty make-up collectie.

Op de vraag van een fan of de zangeres niet wil overwegen een transgender vrouw te gebruiken om haar nieuwe beautycampagne te promoten, maakt ze een statement over inclusiviteit en bedrijven die misbruik maken van minderheden voor hun eigen gewin.

Trancasting

“Ik heb het plezier gehad om de afgelopen jaren met veel getalenteerde trans-vrouwen te werken”, antwoordde Rihanna op ene Ibertootero. “Maar ik ga geen trans-castings houden. Ik respecteer alle vrouwen. Of ze wel of niet trans zijn, is niet mijn zaak.”

In de berichtwisseling is te lezen dat de zangeres gebruik maakt van de gelegenheid om bedrijven te bekritiseren die modellen van minderheidsgroepen gebruiken als een teken van ruimdenkendheid.

Respectvol

Fans reageren verrukt op de reactie van Rihanna. “Ik heb als transvrouw zoveel bewondering en respect voor Rihanna”, schreef een gebruiker. “Ze heeft alles perfect en respectvol verwoord. Ze is echt een engel.”

Mensen noemen het bewonderenswaardig dat Rihanna niet alleen transvrouwen wil exploiteren voor marketingdoeleinden, aldus @silbiee.

Rihanna werd eerder al geroemd omdat ze weigerde haar make-up collectie te testen op dieren. Ook is de beautylijn geschikt voor een breder palet aan huidkleuren en typen dan de meeste mainstream make-upmerken.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.