Bij dit spel mag je monsters samenstellen om gruwelijke baby's op te eten

Nu aan het lezen

Bij dit spel mag je gruwelijke monsters samenstellen om gruwelijke baby’s op te eten

Bij dit spel mag je gruwelijke monsters samenstellen om gruwelijke baby’s op te eten

Een beer, in een zakenpak, met vleermuisvleugels is jouw nieuwste wapen tegen een verschrikkelijke vijand: baby’s. Niet zomaar zuigelingen, maar vreselijke baby’s met luiers, harige baby’s en de baby’s die met lasers uit hun ogen schieten. Die pasgeborenen vormen een leger in het kaartspel Bears vs Babies. En ja, dit spel, van de makers van Exploding Kittens en The Oatmeal, is zo gek als het lijkt.

Hoe werkt het? Het spel is geschikt voor twee, drie of vier spelers. Elke speler pakt om beurten een kaart van de stapel. Er zijn twee soorten kaarten: beren en baby’s. Trek je een baby, dan moet je die midden op tafel leggen. Zo wordt langzaam een leger van verschrikkelijke baby’s opgebouwd, die jou en je vrienden willen vernietigen.

bvsb1

Maar je kunt ze tegenhouden met de andere kaarten: de beren. Daarmee kun je letterlijk je eigen leger van monsters bouwen. De beren verschillen in kracht. Uit hoe meer kaarten jouw monster bestaat, hoe sterker het monster is. Met deze kaarten vormt elke speler zijn eigen leger.bvsb2

Je speelt niet alleen met elkaar, maar ook tegen elkaar. Naast de baby- en beerkaarten zijn er ook kaarten die het leger van baby’s uit hun schoonheidsslaapje halen. Als dat gebeurt, vallen de baby’s iedere speler aan. Als jouw monster uit meer kaarten bestaat dan het aantal baby’s dat jou aanvalt, worden de baby’s opgegeten. Maar als dat niet zo is, wordt jouw monster vernietigd. bvsb3

De bedoeling is dus om de baby’s op het juiste moment wakker te maken. Als je het goed doet, blijft jouw eigen leger overeind terwijl je vrienden het onderspit delven. Dat is uiteindelijk waar het in het leven om draait, nietwaar?

Bears vs Babies is voorlopig alleen te bestellen op crowdfundplatform Kickstarter. Het investeringsdoel van 10.000 dollar was binnen no-time binnen. Inmiddels zijn de makers hard op weg om een miljoen dollar binnen te halen.

Een normale set kaarten kost, inclusief verzendkosten, 32 dollar. Voor 45 dollar krijg je niet alleen de standaardset, maar ook het NSFW Booster Pack (adviesleeftijd van de makers: 35+). De set wordt naar verwachting in juni 2017 bij je bezorgd.

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.