Startup plannen? Kijk dan nu live mee naar The Next Web!

Nu aan het lezen

Heb je een startup? Kijk dan live mee naar The Next Web!

TNW Day One - Image ©Dan Taylor/Heisenberg Media.

Heb je een startup? Kijk dan live mee naar The Next Web!

Heb je een startup of zit je er over na te denken om een startup te beginnen? Dan is The Next Web conference een event dat je eigenlijk niet mag missen. Het congres, dat dit jaar voor de 11e keer georganiseerd wordt op het Westergasterrein in Amsterdam is dit jaar uitgegroeid tot een festival met meer dan 20.000 bezoekers. Ruim 200 startups zijn op dit event te vinden en dingen mee naar prijzen, media exposure en de aandacht van investeerders.

TNW Day One - Image ©Dan Taylor/Heisenberg Media.

Kaarten voor The Next Web zijn duur, dus als je geen startup hebt of een leuke baas die je kaartje wil financieren, kom je er niet in. Daarom melden veel studenten zich aan als vrijwilliger voor het event, zodat ze toch de sfeer mee kunnen pakken. Maar er is een slimmere manier voor beginnend ondernemers om The Next Web te volgen, zonder dat je daarvoor de hele dag koffie hoeft te schenken. Het hele event wordt namelijk gelivestreamd.

Twee dagen lang wordt via onderstaande videostream een compilatie van de beste sprekers uitgezonden. Tussendoor volgen we presentator Maarten Boer in de T-Mobile TV studio, waar hij de organisatie van het event, sprekers en startups interviewt over wat er tijdens het congres allemaal besproken wordt.

Grote namen op de sprekerslijst dit jaar zijn onder meer YouTube fenomeen Casey Neistat, een van de bekendste vloggers van dit moment. Maar ook Adam Leibsohn, CEO van Giphy, hield vanochtend een vlammend betoog over de kracht van GIFjes in een steeds visuelere samenleving. Ook staan er sprekers van Facebook, Uber, Periscope, Basecamp, The Pirate Bay, Amazon, Indiegogo, WeTransfer en Blendle.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.