Twitter zendt het eerste presidentsdebat live uit - Vance

Nu aan het lezen

Twitter zendt het eerste presidentsdebat live uit

Twitter zendt het eerste presidentsdebat live uit

Vorige week zond Twitter al de eerste NFL wedstrijd ooit live uit via Apple TV. Nu gaan ze ook het eerste presidentsdebat tussen Hillary Clinton en Donald Trump uitzenden via een livestream, meldde The Verge.

Aanstaande maandag, 26 september is het eerste debat tussen Clinton en Trump live te volgen via een stream op Twitter. Het is een vervolg op het eerdere succes van de Twitter livestreams tijdens de NFL. Twitter wil zo zijn positie bij live-events verstevigen en de concurrentie aangaan met traditionele televisie. Daarbij is iedereen toch al actief op Twitter tijdens dit soort events. Waarom zouden ze het dan niet gewoon uitzenden voor de gebruikers?

Wat met vuile praat?

Tijdens de NFL-wedstrijd waren de tweets die verschenen opmerkelijk positief. Er was geen ruimte voor vuile praat en Twitter leek de reacties goed onder controle te houden. Ik vraag me echter af of dit ook zal lukken bij een debat waar minstens één van de partijen niet bang is voor harde taal. Ik ben benieuwd of en hoe Twitter de tweets deze keer gaat censureren.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.