SNL-parodie van tweede debat tussen Clinton en Trump is wederom briljant - Vance

Nu aan het lezen

SNL-parodie van tweede debat tussen Clinton en Trump is wederom briljant

SNL-parodie van tweede debat tussen Clinton en Trump is wederom briljant

Twee weken geleden schreven we al over de fantastische parodie van Saturday Night Live op het eerste debat tussen presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Vorige week was er opnieuw een debat, en dus zaten de comedy writers achter het Amerikaanse TV programma uiteraard niet stil.

Het tweede debat kreeg na afloop veel kritiek in de VS omdat de toon van het gesprek overwegend negatief was, en er onderwerpen besproken worden – waaronder Trumps uitspraken ten aanzien van het aanranden van vrouwen – die niet voor minderjarige kinderen geschikt zijn. En dat terwijl de debatten op veel high schools in Amerika normaliter gebruikt worden als studiemateriaal.

ken-bone-snl

In deze video van SNL zien we een vrolijker beeld van het debat in kwestie, en vooral eentje die een stuk korter duurt. Kate McKinnon en Alec Baldwin schitteren opnieuw als Clinton en Trump. Speciale aandacht is er uiteraard ook voor Ken Bone, de Amerikaan die tijdens het debat een vraag mocht stellen aan de kandidaten en vrijwel gelijk daarna een internetfenomeen werd met dank aan zijn olijke voorkomen.

Heb je het debat gemist? Dan ben je na het zien van deze video weer helemaal bij. Want de karikatuur ligt op dit moment dichter bij de waarheid dan ooit.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.