Alec Baldwin zet de beste Donald Trump imitatie ooit neer in deze SNL video - Vance

Nu aan het lezen

Alec Baldwin zet de beste Donald Trump imitatie ooit neer in deze SNL video

Alec Baldwin zet de beste Donald Trump imitatie ooit neer in deze SNL video

In Amerika lijkt de realiteit soms grappiger dan elke persiflage op de waarheid. Het eerste presidentiële debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump afgelopen maandag is daar het beste voorbeeld van. Waar velen nog vreesden voor een slachtpartij door de ‘beul’ Donald Trump, kwam Clinton uiteindelijk vrij gemakkelijk als winnaar van het debat uit de bus. Niet vreemd, want het is natuurlijk hoogst uitzonderlijk dat een kandidaat met zo weinig politieke kennis als Trump überhaupt een kans maakt om president te worden en dus was Clinton hem in veel opzichten te slim af.

En dat is dankbaar voer voor alle comedians in de VS, voor wie de verkiezingen van 2016 al maandenlang een onuitputtelijke bron van inspiratie vormen. Gisteravond was het de beurt aan hèt comedy instituut van New York, TV programma Saturday Night Live, om de eerste aflevering van hun nieuwe seizoen met verve te openen. En dan kan een sketch op basis van het eerste presidentsdebat natuurlijk niet ontbreken.

hillary-clinton-shimmy

Kate McKinnon (Ghostbusters) schittert al seizoenen lang in haar rol als Hillary in alle politiek sketches, maar de rol van Trump werd de afgelopen SNL afleveringen steeds door verschillende acteurs bekleed, met wisselend succes. Maar de casting van Alec Baldwin als de blonde bullebak in de aflevering van gisteravond blijkt een gouden greep van de regie. Niet alleen is Baldwin’s imitatie van Trump angstaanjagend goed, SNL’s samenvatting van het eerste presidentiële debat ligt dichter bij de waarheid dan welke komiek ooit voor mogelijk had kunnen houden.

Kijk, lach en huiver:

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.