Waarom eten bij de Trevi fontein vanaf vandaag verboden is - Vance

Nu aan het lezen

Waarom eten bij de Trevi fontein vanaf vandaag verboden is

Waarom eten bij de Trevi fontein vanaf vandaag verboden is

Toen ik in 2009 op schoolreis ging naar Rome, stond de Trevi fontein uiteraard bovenaan het must-see lijstje. Bij aankomst gingen wij allemaal als een speer naar de beroemde fontein. Niet alleen om de mythische verhalen van onze Latijn-leraar aan te horen. Ook zodat wij een muntje voor geluk in de fontein konden werpen.

Vanaf vandaag is het muntje verleden tijd voor de fontein. Dit geldt ook voor alle andere fonteinen in de stad der gladiatoren en gelati. De inwoners van de Italiaanse hoofdstad zijn de geintjes van de toeristen helemaal zat.

Multo toeristen

Per jaar bezoeken meer dan 48 miljoen toeristen de stad Rome. Dit aantal stijgt nog steeds elk jaar en dat betekent dat er maatregelen genomen moeten worden. De toeristen zorgen namelijk voor gigantische overlast in de stad.

De burgemeester van de stad, Virginia Raggi, ziet dat steeds meer monumenten in de stad beschadigd raken. Zij geeft aan dat vanaf heden de volgende dingen verboden zijn: eten, klimmen, zwemmen, dieren wassen (ja, echt!) en objecten gooien in de iconische fonteinen van Rome. Vooral het zwemmen in de Trevi fontein gebeurde regelmatig. Toeristen voelden zich in dit geval vaak geïnspireerd door een scène uit de jaren ’60 film ‘La Dolce Vita.’

Raggi wil graag dat de schatten van de stad behouden blijven, zodat toekomstige generaties ook van de architectuur kunnen genieten. Ben je in een rebelse bui en wil je dat lekkere Italiaanse ijsje op de rand van een fontein oppeuzelen? Het zal je een boete kosten die kan oplopen tot 240 euro. Niet doen dus.

Renovatie

De nieuwe bescherming voor monumenten in Rome is niet een uitzondering. In 2015 werden de Spaanse trappen gesloten voor renovatie, en in 2012 begon een grote schoonmaak aan het Colosseum. Het eerste deel van de schoonmaak werd vorig jaar afgerond en wordt tot 2018 voortgezet. De Colosseum renovatie kost maar liefst 25 miljoen euro.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.