'Airbnb wil eigen tv-series gaan maken om te zorgen dat je meer wil gaan reizen'

Nu aan het lezen

‘Airbnb wil eigen tv-series gaan maken om te zorgen dat je meer wil gaan reizen’

‘Airbnb wil eigen tv-series gaan maken om te zorgen dat je meer wil gaan reizen’

Heb jij ook altijd zo’n zin om op vakantie te gaan als je een mooi land ziet in een tv-serie? Dan ben je zeker niet de enige. Airbnb zou exact dat nu willen gaan gebruiken, door zijn eigen series te maken, waardoor jij meer zin krijgt om te reizen. Dat stellen vier ingewijden tegenover Reuters.

Het idee zou komen van CEO Brian Chesky, die stelt dat creatieve content belangrijk is voor het merk van het bedrijf, zelfs als het zakelijke doel ervan niet altijd duidelijk is. “Brian wil een studio oprichten”, aldus één van de ingewijden.

De strategie is volgens Reuters belangrijk voor Airbnb, omdat het een beursgang plant en zichzelf moet onderscheiden van bedrijven als Booking.com en Expedia. In de reisindustrie is het namelijk steeds gewoonlijker geworden om appartementen te verhuren, net zoals Airbnb doet.

Drie jaar brainstormen

Geheel nieuw is het idee echter niet. Airbnb is al drie jaar aan het brainstormen over het maken van of het krijgen van een licentie voor een miniserie of documentaire over reizen. Ook heeft het ideeën over shows waarin Airbnb-huizen, -gasten en -gastheren/-vrouwen te zien zijn, aldus een ingewijde.

In een interview zei Chris Lehane, de belangrijkste werknemer voor beleid en communicatie bij het bedrijf, bovendien dat het bedrijf overweegt om films en series te streamen via zijn app, en via andere videoplatformen. “We zitten nog in de onderzoeksfase”, aldus Lehane. “Het gaat niet alleen om video. Het kan ook geluid zijn. Of iets fysieks. Hoe meer we content we naar buiten brengen, hoe meer mensen naar het platform komen.”

Details over de tijdlijn, de financiering van het programma en de line-up moeten echter nog vastgesteld worden. Wanneer de series dus verschijnen en wat ze precies zijn, is dus nog onbekend.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.