Bill Gates praat met Donald Trump over klimaatverandering

Nu aan het lezen

Bill Gates praat met Donald Trump over essentie klimaatverandering

Bill Gates praat met Donald Trump over essentie klimaatverandering

De aankomende president van Amerika Donald Trump vindt de klimaatverandering onzin. Dat heeft hij meerdere keren tijdens zijn campagne duidelijk gemaakt. Loud and clear…

Tenminste, hij vindt dat de grote klimaatverandering waar we nu in leven het niet waard is om al eerste aandacht aan te besteden als president. Veel wereldleiders proberen de gedachtegang van Trump te veranderen. Zo ook miljardair Bill Gates.

Telefoongesprek

Gates heeft recent telefonisch contact gehad met Trump en met hem over een aantal zaken gediscussieerd, waaronder educatieve software. Maar waarschijnlijk het meest belangrijke onderwerp waar zij over ‘gekletst’ hebben is klimaatverandering.

Gates heeft geprobeerd duidelijk te maken aan Trump dat er wel degelijk economische voordelen zitten aan klimaatverandering en dat het essentieel is om zich te mengen in de klimaattop.

Het telefoongesprek duurde niet lang genoeg om een duidelijke boodschap over te brengen, maar dat betekent niet dat ik het niet geprobeerd heb.

Het is overigens niet gek dat de Microsoft oprichter dit probeert, aangezien hij onlangs een fonds heeft opgericht van 1 miljard dollar om “alle energiemaatschappijen te steunen die potentie hebben om daadwerkelijk verschil te maken in de klimaatverandering”.

Gates zegt dat hij in de toekomst nog wel meer met de aanstaande president zal praten, maar of dat Trumps mindset zal veranderen? Who knows.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.