Claire eist hetzelfde salaris als Frank in House of Cards

Nu aan het lezen

Claire eist hetzelfde salaris als Frank in House of Cards

TV STILL -- DO NOT PURGE -- House of Cards - Season 3 Key Art, Netflix

Claire eist hetzelfde salaris als Frank in House of Cards

Vrouwen worden voor hetzelfde werk nog lang niet altijd hetzelfde betaald als mannen. Ook in Hollywood is dit nog vaak het geval. Robin Wright, die Claire Underwood in House of Cards speelt, heeft geëist om hetzelfde betaald te krijgen als haar tegenspeler Kevin Spacey, die Frank Underwood speelt.

“Ik dacht: ‘Ik wil hetzelfde als Kevin betaald worden.'”, zei Wright op een event van een goed doel tegen de Huffington Post. Wright is producer en één van de regisseurs van House of Cards. “Het was het perfecte verhaal. Er zijn weinig films en series waarin de man en vrouw gelijk zijn. In House of Cards is dit wel het geval.”

“Ik keek naar de statistieken en zag dat Claire’s karakter voor een tijd populairder was dan die Frank’s. Dus hier heb ik van geprofiteerd. Ik zei: ‘Je betaalt me of ik maak het openbaar’. En dat deden ze.”

In 2014 verdiende Spacey 500.000 dollar per aflevering. Dat was voordat seizoen 3 begonnen was. Betrokkenen zeggen dat dit zelfs op is gelopen tot 1 miljoen dollar per aflevering. Dat zou hem één van de best betaalde acteurs maken. Vorig jaar schreef Forbes dat Wright 420.000 dollar per aflevering verdiende, wat haar ook één van de best betaalde actrices maakt.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.