Disneys jaren '90 games zijn weer terug van weggeweest

Nu aan het lezen

Jeugdsentiment: Je kunt de games van Aladdin en The Lion King weer spelen

Jeugdsentiment: Je kunt de games van Aladdin en The Lion King weer spelen

Games als Aladdin, Jungle Book en The Lion King waren in de jaren ’90 een ware hits. In die tijd was de technologie baanbrekend. En nu komen de fantastische games weer terug!

GOG.com brengt de 16-bit games weer tot leven op de moderne computer. Het bedrijf laat weten dat de originele vormgeving, muziek en het spel van de games behouden zijn. Hoe leuk is dat!

“Goede verhalen worden nooit oud. En als iemand weet een goed sprookje te vertellen, dan is het Disney”, zei GOG in een verklaring. “Vandaag komen drie van de meest gewaardeerde sprookjes terug, exclusief op GOG.com. Aladdin, The Lion King en The Jungle Book zijn alle drie namen die in ons geheugen gegrift zijn, decennia nadat ze werden geïntroduceerd als film en game.”

Vliegend tapijt

Je kunt vanaf nu dus weer slingeren aan een touw in The Jungle Book game, je een weg door Afrika banen met Simba in The Lion King en vliegen op een vliegend tapijt met Aladdin. De games kosten 8,99 euro per stuk en zijn te spelen op Windows, Mac en Linux. Twee Star Wars games kregen al eerder een re-release.

Je hoeft alleen maar naar dit filmpje hieronder te kijken en oude tijden herleven zich. Alleen dat muziekje al!

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.