Disney doet het goed: Aladdin en The Lion King breken records - Vance

Nu aan het lezen

Disney doet het goed: Aladdin en The Lion King breken records

Disney doet het goed: Aladdin en The Lion King breken records

Dat de nieuwste Disney films Aladdin en The Lion King populair zijn, is inmiddels niet meer te missen. Dat blijkt ook in de cijfers: Aladdin haalde afgelopen weekend de grens van één miljard dollar. Hoewel een paar weken geleden Aladdin veel kijkers trok, is het nu vooral The Lion King dat waar veel mensen een bezoekje aan brengen.

The Lion King

Het is een nieuwe mijlpaal voor Disney. Maar zoals gezegd, ook The Lion King is behoorlijk populair. Deze film heeft zelfs een Nederlands bioscooprecord verbroken: binnen iets minder dan twee weken bereikte het al de miljoenste bezoeker. Nog nooit eerder heeft een film in Nederland dit record zo snel verbroken.

De omzet in Nederland is dan ook al 11 miljoen euro, wereldwijd staat dit bedrag al op maar liefst 962 miljoen dollar. Dat betekent dat deze het beter doet dan Aladdin: deze film had hier twee maanden de tijd voor nodig.

1 miljard club

De kans is groot dat ook de Lion King straks de grens van één miljard dollar zal halen. Daarmee komt het terecht in het rijtje van Avengers: Endgame, Spider Man: Far From Home, Captain Marvel én natuurlijk Aladdin.

Omdat al deze films voor behoorlijke omzetten hebben gezorgd, is de kans groot dat Disney zelf ook een record zal verbreken. In 2016 was de omzet van het bedrijf 7,61 miljard, maar nu staat de teller voor 2019 al op 7,67 miljard.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.