Dragqueen RuPaul krijgt eigen dramaserie over zijn leven

Nu aan het lezen

Dragqueen RuPaul krijgt eigen dramaserie over zijn leven

Dragqueen RuPaul krijgt eigen dramaserie over zijn leven

Voor wie er geen belletje gaat rinkelen bij de naam RuPaul: je kent hem misschien wel van zijn duet met Elton John met het nummer ‘Don’t Go Breaking My Heart’. RuPaul, of zijn echte naam Andre Charles, is een van de bekendste dragqueens in de wereld, maar timmert ook aan de weg als zanger, acteur en model. Dat is ook precies de reden waarom producent J.J. Abrams een serie over het leven van de icoon wilt maken.

RuPaul werd in de jaren 80 steeds populairder in de nachtclubscene en werd later een grote drag superstar in Amerika. Inspiratie genoeg dus om een fictieve drama serie rondom de drag te maken. J.J. Abrams, die onder andere ‘Star Wars: The Force Awakens’ regisseerde en ‘Lost’ bedacht, slaat de handen in een met de drag voor een dramaserie, meldt Deadline.

‘Supermodel’

De fictieve serie zal de jonge jaren van RuPaul in beeld brengen en laten zien hoe zijn carrière in New York in de jaren 80 een boost kreeg. Rupaul, geboren in San Diego, verhuisde naar New York na het afronden van zijn studie podiumkunsten in Atlanta. Hij werd steeds een groter succes in de drag en queer-scene en bracht in 1993 zijn eerste single ‘Supermodel (You Better Work)’ uit. In 1996 kreeg de drag zijn eigen tv-show waar hij bekende sterren interviewde, van Diana Ross tot Nirvana.

Zij grootste uitdaging was de reality show ‘RuPaul’s Drag Race’ die binnenkort zijn negende seizoen krijgt. In de reality tv-serie gaat RuPaul op zoek naar de volgende drag-superster, wat leidde tot een wereldwijde opleving van dragqueens. In 2016 won hij een Emmy voor zijn rol als gastheer in de show. Maar naast al deze hoogtepunten uit zijn carrière staat RuPaul bekend als een waar icoon en is hij een voorbeeld voor menig ander in de dragqueen wereld.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.