Hoofdredactie Wall Street Journal noemt Donald Trump 'fake president'

Nu aan het lezen

Hoofdredactie Wall Street Journal noemt Donald Trump een ‘fake president’

Hoofdredactie Wall Street Journal noemt Donald Trump een ‘fake president’

Donald Trump heeft zoals we allemaal weten een sterke mening over de media, maar andersom is dat ook het geval. Zo heeft The Wall Street Journal een pittig hoofdredactioneel commentaar geschreven over de Amerikaanse president en noemt hem een ‘fake president’.

De krant vergeleek de obsessie van Trump dat hij zou zijn afgeluisterd door voormalig president Barack Obama met ‘een lege fles gin’ voor een alcoholist. Volgens de Journal begint Trumps waardigheid steeds meer af te dwalen en wordt hij langzaam maar zeker een ongeloofwaardige president.

Ongeloofwaardig

“Wanneer president Trump aankondigt dat Noord-Korea een raket heeft afgevuurd die 100 mijl naast Hawaï zal landen, zou Amerika hem dan geloven? Zou de rest van de wereld hem geloven?”, schrijft de krant. Bij het vermelden van het feit dat de president totaal geen bewijs heeft van het aftappen door Obama, schrijft de Journal dat hij niet alleen zijn eigen geloofwaardigheid beschadigd, maar ook de geloofwaardigheid van zijn woordvoerders.

“Ondertussen houdt de president zich vast aan zijn bewering net als een alcoholist vasthoudt aan een lege fles gin, maar hij stuurt zijn woordvoerders naar buiten om nog meer dubieuze claims uit te spreken. Sean Spicer – die het niet verdient om zo behandeld te worden – werd op pad gestuurd om een bewering te herhalen van een Fox News commentator die zei dat de Obama administration misschien de aftapping wel uitbesteedde aan de Britse inlichtingendienst.”

Eigen politieke vijand

The Wall Street Journal schrijft daarnaast ook dat niemand verbaasd moet zijn als je Trump hebt gezien tijdens zijn campagne in 2016: “Dit alles sluit aan bij zijn campagne en laat zien dat meneer Trump zijn eigen politieke vijand is. Hij overleefde zijn vele valse claims als een kandidaat, omdat zijn tegenstander de onbetrouwbare Hillary Clinton was.”

“Maar nu dat hij president is, heeft hij steun nodig, ook binnen zijn eigen partij, om bijvoorbeeld de gezondheidswet er doorheen te krijgen.” De krant concludeert dat waneer Trump niet meer respect gaat tonen voor de waarheid de meeste Amerikanen hem gaan zien als een ‘fake president’.

Helaas kun je het gehele redactionele stuk niet gratis lezen, maar als je één euro over hebt, kun je het artikel hier lezen.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.