Geert Wilders op de cover van Amerikaanse Time Magazine

Nu aan het lezen

Geert Wilders op de cover van Amerikaanse Time Magazine

Geert Wilders op de cover van Amerikaanse Time Magazine

Dat Geert Wilders met zijn uitspraken en partij PVV veel stof doet opwaaien is duidelijk. Zelfs in de VS ligt de interesse erg hoog voor onze blonde politicus. Media als The New York Times en Time hebben meerdere keren over de man geschreven en vandaag krijgt hij ook nog eens een ereplaats op de voorkant van Time Magazine, samen met Marine Le Pen.

‘Can Europe survive the new populism?’ kopt het magazine met daarnaast de twee meest populistische politieke leiders van dit moment. Marine Le Pen van het France’s National Front en ‘Geert Wilders, leader of the Dutch party of Freedom’, zoals Time hem omschrijft. Wilders zou een van de eerste Nederlanders zijn die op de cover staat van het magazine.

Nederlandse Donald Trump

Het is niet gek dat de Amerikaanse media Wilders zoveel volgen, want hij lijkt verdacht veel op iemand uit hun eigen country: president Donald Trump. NBC News vergeleek de twee al eerder met elkaar en The New York Times schrijft dat “in normale tijden mensen buiten Nederland geen aandacht besteden aan hun verkiezingen”. “Nederlandse politici zijn vaak decent and dull, maar dit zijn geen normale tijden”, schrijft de krant.

De hele wereld heeft zijn ogen gericht op onze verkiezingsdag van vandaag en is net zoals wij erg benieuwd welke partij de grootste wordt; is het de VVD of toch de PVV? En wat betekent dat voor de rest van Europa vraagt de Time zich af.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.