Facebook gaat zelf nieuwsuitzendingen maken met CNN en Fox News

Nu aan het lezen

Facebook gaat zelf nieuwsuitzendingen maken met CNN en Fox News

Facebook gaat zelf nieuwsuitzendingen maken met CNN en Fox News

Facebook wil dit jaar nog zijn eigen nieuwsprogramma’s beginnen binnen videodienst Facebook Watch. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De uitzendingen worden geproduceerd door CNN, Fox News en het Spaanstalige Univision. Anderson Cooper (CNN), Shepard Smith (Fox) en Jorge Ramos (Univision) nemen de presentatie op zich.

Het sociale medium hoopt met de programma’s de kwaliteit van het nieuws op het platform te verbeteren. Daarnaast wil het nepnieuws op deze manier tegengaan. Fox, CNN en Univision worden, samen met andere nieuwsorganisaties, betaald om de programma’s te produceren.

Alleen op Facebook

De uitzendingen kun je logischerwijs alleen op Facebook zien. De bedoeling is dat de programma’s in de komende maanden gelanceerd worden. Alle programma’s krijgen reclameonderbrekingen. Een wezenlijk verschil tussen de uitzendingen is dat sommige dagelijks te zien zijn en andere minder frequent.

Mogelijk wordt er ook geëxperimenteerd met bijvoorbeeld polls.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.