Film '100 Years' komt pas in 2115 uit - Vance

Nu aan het lezen

Film ‘100 Years’ komt pas in 2115 uit

Film ‘100 Years’ komt pas in 2115 uit

De gloednieuwe film ‘100 Years’ – met John Malkovich in de hoofdrol – is helemaal klaar voor vertoning. Maar wij zullen de film helaas nooit zien: hij wordt pas over 100 jaar gelanceerd, in 2115.

100 Years wordt geregisseerd door Robert Rodriguez en laat zien hoe wij denken dat de aarde er over honderd jaar uit ziet. In de film zijn onder andere John Malkovich, Shuya Chang en Marko Zaror te zien.

Het idee is ontstaan toen John Malkovich werd gevraagd een goede marketingstunt voor de cognacfabrikant Louis XIII te verzinnen. Het ging hierbij om een cognac die 100 jaar moet rijpen, voordat hij kan worden verkocht.

Kluis

Om er nu zeker van te zijn dat de film niet eerder wordt vertoond, is hij in een kluis gestopt met een tijdslot. Vervolgens is de kluis naar Frankrijk gebracht. In het stadje Cognac staat namelijk het huis van Louis XIII, die koning was van Frankrijk van 1610 tot aan zijn dood in 1643.

Première

In het huis van Louis XIII zal op 18 november 2115 ook de première plaatsvinden. Op die dag wordt de film uit de kluis gehaald en zal er een groot feest plaatsvinden. Tot die tijd zal er elke 25 jaar een kluisbewaker worden aangesteld. Wanneer deze bewakers over 100 jaar nog in staat zijn om de première bij te wonen, zijn ze bij dezen al uitgenodigd. Daarnaast deelt de cognacproducent 1.000 metalen tickets uit.

Een apart project van die Malkovich, maar ook wel spannend. Hoeveel van de voorspellingen zullen uitkomen? En wat zullen de mensen over honderd jaar ervan vinden? Gelukkig is er wel een trailer die we kunnen bekijken, maar de rest van de film, daar kunnen we alleen maar naar gissen…

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.