Jij mag nu meebeslissen welke pionnen in de nieuwe Monopoly komen!

Nu aan het lezen

Jij mag nu meebeslissen welke pionnen in de nieuwe Monopoly komen!

Jij mag nu meebeslissen welke pionnen in de nieuwe Monopoly komen!

Wie heeft er niet minstens één keer met zijn familie rond de tafel gezeten om Monopoly te spelen? Je bent nog niet begonnen of je hebt al ruzie om welke kleur pion je bent, want dat is natuurlijk van levensbelang.

Sinds het ontstaan van monopoly in 1933, zijn de pionnen veranderd in coole figuurtjes, een beter doel om ruzie om te maken. En om een beetje bij de tijd te blijven worden deze figuurtjes om de zoveel tijd veranderd. Dit keer met jouw hulp!

In 2013 heeft de speelgoedfabrikant Hasbro de fans al een keer laten stemmen over de verandering van één pion, waarop het strijkijzer werd veranderd in een kat.

Nu kun je maar liefst acht nieuwe pionnen kiezen. En de keuze is reuze! Van een goudvis en een kampvuur tot een hashtag en een teenslipper. Er zijn meer dan vijftig opties, inclusief de oude pionnen.

De Monopoly-pionnen waar je op kunt stemmen.

Reacties

Klinkt goed toch? Fijne publieksparticipatie, leven de democratie! Toch is niet iedereen blij met het idee. Sommigen zijn een beetje teleurgesteld of maken zich zorgen, blijkt uit de reacties op Gizmodo.

 

 

Hoe dan ook. De game must go on. Dus, welke pionnen gaan ‘naar de gevangenis’ en welke mogen door naar ‘Start’? Stemmen kan tot en met 31 januari op www.VoteMonopoly.com, zelfs elke dag, mocht je die ambitie hebben.

Op 19 maart wordt bekend gemaakt welke pionnen gewonnen hebben. Dan is het namelijk Wereld Monopoly Dag!

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.