Eerste mannelijke (!) plussize-model tekent bij IMG Models

Nu aan het lezen

Doorbraak in de modewereld: eerste mannelijke (!) plussize-model tekent bij IMG Models

Doorbraak in de modewereld: eerste mannelijke (!) plussize-model tekent bij IMG Models

Hoewel je bij de term ‘plussize’ waarschijnlijk direct aan vrouwen denkt, zijn er natuurlijk ook mannelijke ‘plussizers’. IMG Models, één van de grootste modellenbureaus uit New York, heeft nu het eerste contract getekend met een mannelijk plussize model.

IMG Models heeft een nieuwe tak binnen het modellenbureau opgericht genaamd ‘Brawn’. Volgens de eigenaar van IMG Models, Ivan Bart, staat Brawn voor een positieve lichaamsboodschap en fysieke kracht.

Het eerste model dat een contract heeft getekend onder Brawn is Zach Miko. Miko was volgens WWD al eerder als plussize model in het nieuws, toen hij model stond voor de kledingwinkel Target.

Miko laat aan BuzzFeed weten nooit gedacht te hebben dat een carrière als mannelijk model voor hem mogelijk was. Totdat Bart hem vertelde dat hij meer diversiteit, begrip en beweging in de mannelijke mode-industrie wilde brengen.

Volgens Miko zijn vrouwen met alle maten en vormen mooi, zelfverzekerd en sexy. Volgens Miko is het onderwerp van de mode-industrie dan ook veranderd van ‘dit is mooi’ naar ‘wat is mooi?’ en is hij enthousiast om deze vraag voor de mannelijke industrie ter discussie te mogen gaan stellen.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.