Hooikoorts is de perfecte reden om naar het strand te gaan

Nu aan het lezen

Hooikoorts is de perfecte reden om naar het strand te gaan

Hooikoorts is de perfecte reden om naar het strand te gaan

Het is vandaag nog een beetje fris buiten, maar aan alles merk je dat de lente dan toch echt is begonnen. En tijdens het extra lange Hemelvaartsweekend lijkt de lente wel meteen over te gaan in de zomer. De temperatuur gaat op sommige plekken in ons land richting de 25 graden. Ja, ik schrijf 25 graden.

Dat is op zich al genoeg reden om naar het strand te gaan, maar voor iedereen met hooikoortsklachten is er nog een extra reden. Aan de kust heb je namelijk veel minder last van de pollen die hooikoorts veroorzaken, vertelt Letty de Weger, longonderzoeker en pollenteller van het Leids Universitair Medisch Centrum aan de NOS. “Daar waait meestal wind die weinig pollen bevat.”

En het is meteen een uitgelezen kans om je nieuwe zonnebril te showen. “Pollen slaan ook op de ogen waardoor ze gaan tranen. De tranende ogen kunnen ook doorslaan op de neus. Met een zonnebril ga je dat tegen.”

Voor hooikoortspatiënten gaat het een pittig weekend worden, omdat zowel de berken -waar veel mensen last van hebben- nog bloeien, maar tegelijkertijd ook grassen beginnen. Een pollenexplosie dus. Binnen zitten is voor mietjes, dus de trein naar Zandvoort is het beste medicijn!

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.