Hooikoorts? Dit is hoe je alsnog productief je werkweek begint - Vance

Nu aan het lezen

Hooikoorts? Dit is hoe je alsnog productief je werkweek begint

Hooikoorts? Dit is hoe je alsnog productief je werkweek begint

Het weer gaat al de hele week op en neer. Eerst zon, dan regen, en dan weer zon. Toch blijft één ding zeker: het is lente. En dat brengt door de bloemetjes en de bijtjes iets minder leuks met zich mee, namelijk, hooikoorts. Waterige ogen, een kriebel-neus en een behoorlijk shit-gevoel. Ik ken het als geen ander. Maarja, hoe blijf je dan toch productief?

Hooikoorts op zich is al niet zo chill, maar het kan ook een behoorlijke domper zijn voor je werkweek. Je neus-sprayt erop los, twee pakken zakdoeken liggen klaar, je doet er alles aan om je verkoudheid te verminderen. Toch kan hooikoorts een behoorlijke impact hebben op je productiviteit en je focus. En maak je geen zorgen, niemand is supermens. Zelfs je baas kan de nadelen van hooikoorts ervaren.

Pollen overal

Het werk stapelt zich wel op en de wereld draait door. Het is dus belangrijk om in actie te komen. De eerste stap is ontdekken wat de oorzaak is van alle ellende. Als je allergisch bent voor pollen – zoals ik – kan een douche of schone outfit wonderen doen. Ben je buiten geweest en begint het weer te kriebelen? Tijd voor iets schoons. Zorg er voor dat je altijd een extra outfit bij je hebt. Heb je huisstofmijt-allergie? Doe speciale hoezen om je kussen, matras en beddengoed heen.

Er zijn dus wel degelijk oplossingen te bedenken. Het allerbeste is echter goede voorbereiding. Wacht niet tot je slapeloze nachten hebt van het niezen, maar wees de hooikoorts voor. Voorkomen is beter dan genezen in dit geval. Door goed het pollennieuws in de gaten te houden, kan je de verkoudheid voor zijn. Begin 10-14 dagen van tevoren al met je allergie medicijnen. Hierdoor kan je de symptomen behoorlijk verminderen.

Thuis blijven

Je hebt alles geprobeerd: neussprays, allergie pillen, stomen, zakdoeken – niets helpt. Is het misschien toch tijd om je ziek te melden? Dat ligt er aan. Hooikoorts is namelijk niet besmettelijk, dus je kan niet je collega’s of medestudenten aansteken. Maar belemmert de hooikoorts jou met autorijden, of kan je niet je dagelijkse taken uitvoeren? Dan kan je beter thuis blijven. Zeker mensen met een baan in de horeca, zorg of bouw doen er verstandig aan in bed te blijven liggen.

Leuker kunnen we het niet maken, maar wie weet helpt dit advies om je werkweek door te komen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.