Iedereen is het roerend eens met deze uitspraak van Jennifer Lawrence - Vance

Nu aan het lezen

Iedereen is het roerend eens met deze uitspraak van Jennifer Lawrence

Iedereen is het roerend eens met deze uitspraak van Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence heeft een sterke mening en steekt die niet onder stoelen of banken. Zo liet ze eerder deze week weten dat vrouwelijke actrices in Hollywood, in vergelijking met haar mannelijke collega’s, te weinig verdienen. Ook actrice Sienna Miller deed eerder al een soortgelijke uitspraak.

Dubbele standaard

Sienna steunde Jennifer dan ook volledig. “Ik begrijp dat er een verschil in commerciële waarde is, maar als je er tegen vecht dan krijg je de job niet. Terwijl het toch normaal is dat hetzelfde loon krijgt wanneer je hetzelfde werk doet.”

Ook collega Bradley Cooper sloot zich aan bij de uitspraak van Lawrence en vulde haar aan: “Er is een dubbele standaard, in de hele wereld zelfs. Dit is maar één aspect”, aldus Bradley Cooper. “Er is altijd tijd en plaats voor een mening. Dat is prachtig. Ik denk dat het een verschil kan maken.”

Eigen schuld volgens Lawrence

Zelf vindt Lawrence dat het deels ook aan haar zelf ligt dat ze minder verdient dan mannelijke collega’s. “Toen Sony gehackt werd en ik erachter kwam dat ik minder verdiende dan de gelukkigen die wél een penis hebben, werd ik niet boos op Sony. Ik werd juist boos op mezelf”, laat ze weten. “Ik wilde niet zeuren over een paar miljoen meer of minder omdat ik het niet nodig heb. Daarnaast wilde ik niet dat ze me verwend of moeilijk zouden vinden als ik er iets van zou zeggen.”

Over het feit dat na de grote Sony-hack duidelijk werd dat zij en collega Amy Adams minder hadden verdiend voor de film American Hustle, zegt ze: “Jeremy Renner, Christian Bale en Bradley Cooper hebben allemaal goede deals bij elkaar onderhandeld. Ik weet zeker dat zij tactisch speelden en lef toonden, terwijl ik me druk maakte of ik niet overkwam als een verwend nest.” Iets wat niet geheel uit het niets komt, aangezien collega en wereldverbeteraar Angelina Jolie in een gelekte mail een ‘verwend nest’ genoemd werd vanwege het uiten van haar mening over genderongelijkheid in Hollywood.

Actrice en collega Emma Watson supporte Jennifer via Twitter:

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.