Vanity Fair toont lef met Hollywood 2016 cover - Vance

Nu aan het lezen

Vanity Fair toont lef met Hollywood 2016 cover

Vanity Fair toont lef met Hollywood 2016 cover

Door de jaren heen is de specifieke cover een weergave geworden van de huidige film- en televisie- industrie, en wie er representatief voor staat. Zo wordt er gelet op de diversiteit van de acteurs op de cover, en of deze op de werkelijke cover komen of ‘slechts’ het uitvouwbare gedeelte ervan.

Vorig jaar ontving Vanity Fair veel kritiek op haar ‘Hollywood’ cover, vanwege het gebrek aan gekleurde acteurs. De cover was volgens velen “veel te wit” en dus achterhaald.

Schermafbeelding 2016-02-12 om 16.44.19

Seksisme en leeftijdsdiscriminatie

De cover van dit jaar is in meerdere opzichten opmerkelijk. Zo is er ditmaal voor uitsluitend actrices gekozen, van alle leeftijden en kleur. Degenen die de eer hebben op de cover te schitteren zijn onder meer Jane Fonda, Cate Blanchett, Viola Davis en Jennifer Lawrence. Dit is fascinerend, gezien alle vier de dames zich afgelopen jaar hebben uitgesproken over de problemen in Hollywood.  Zo sprak Cate Blanchett zich uit over dat vrouwen voor én achter de camera nog steeds te weinig kansen krijgen; Viola Davis liet zich uit over het belang van diversiteit en het gebrek aan goede rollen voor gekleurde acteurs/actrices; Jane Fonda benadrukte het belang van gelijkheid in films en Jennifer Lawrence zei dat het tijd werd voor equal pay

De cover is een verwijzing naar twee problemen waar Hollywood nog steeds mee dealt: seksisme en leeftijdsdiscriminatie. Rollen voor oudere actrices zijn veel zeldzamer dan rollen voor acteurs op leeftijd. Zo worden de rollen van dames op leeftijd nog altijd opgevuld door veel jongere actrices.

vanity-fair-hollywood-cover-2016

Het is nogal wat om de vrouwen die bestempeld worden als Hollywood’s grootste en meest zichtbare critici op je befaamde cover te plaatsen. Wij zijn benieuwd of Vanity Fair diversiteit voorop blijft stellen!

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.