Instagram test momenteel een stop-motion camera voor Instagram - Vance

Nu aan het lezen

Instagram test momenteel een stop-motion camera voor Instagram

Instagram test momenteel een stop-motion camera voor Instagram

Maak jij er ook altijd een uitdaging van om de leukste Boomerang momenten vast te leggen op Instagram? Instagram is constant bezig met het toevoegen van de leukste features, zodat wij op speelse wijze onze dagelijkse momenten kunnen delen. En daar komt wellicht een hele leuke feature bij.

Stop Motion

Instagram rolde vorige week al de nieuwe Superzoom feature uit waarmee je iemand drie seconden lang in extreme close-up kunt inzoomen. Nu test het medium alweer met een nieuwe video tool, meldt the Verge. Dit wordt misschien wel de meest waanzinnige tool tot nu toe: de Stop Motion camera feature. Hiermee kan je een lange serie foto’s maken, die Instagram vervolgens samenvoegt in een korte GIF clip.

Met de nieuwe tool kan je niet afzonderlijke beelden bijwerken. Na het maken van een filmpje tik je op ‘klaar’ en krijg je toegang tot een story-editing tool. Hier kan je tekst en stickers toevoegen. Na het pimpen van je stop motion GIF kan je het toevoegen aan je Instagram Story.

Eigen ideeën

Met de nieuwe tools op Instagram laat de dienst zien dat ze zelf ook experimenteren met originele ideeën. Een jaar lang nam Instagram bijna elke tool letterlijk over van Snapchat, maar het tij is nu gekeerd. Na het succes van Boomerang voelde het bedrijf zich geïnspireerd om met meer video editing features te testen. Het is niet bekend of de Stop Motion feature slechts een test is of daadwerkelijk wordt gelanceerd.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.